Українців обурила інформація про те, що глава “Укрпошти” отримує заробітну плату в сотні разів більшу, ніж його звичайний рядовий співробітник. Більш того, підприємство знаходиться в збитку. Своє обурення висловив і український юрист і блогер Михайло Шнайдер у соціальній мережі Фейсбук.

Шнайдер опублікував гнівний пост в бік керівництва “Укрпошти” і попросив Зеленського втрутитися в ситуацію:

“Дивовижна українська арифметика. У 2018 році “Укрпошта” збільшила чистий убіток в 2,6 рази — до 535 мільйонів гривень. А тепер увага. Незважаючи на такі катастрофічні показники, зарплата генерального директора компанії Ігоря Юхимовича Смілянського, зросла до 748 тісяч гривень в місяць. Справжня фантастика. Підприємство терпить величезні збитки і знаходиться на порозі банкрутства, листоноші отримують жалюгідні копійки, а зарплата у керівника зростає в геометричній прогресії. Такі чудеса можливі тільки у нас. Просто фантасмагорія в чистому вигляді. І я щиро сподіваюся, що наш новий президент, припинить цей цирк.”

В коментарях українці не стримували себе від обурення:

“Країна маразму. Натуральне знущання над народом. Як таке можливо?”, “Якщо в організмі є такі проблеми, як геморой, то в державних установах є такі проблеми, як Смілянський.”, “А за що вони отримують такі гроші?”, “Гей,громадянин! Громадянин-редиска, тобі скоро хана!”, “Листоноші зарплати і двох тисяч не мають… а у него748 тисяч. Йому, напевно, потрібніше таку зарплату мати, бідолага, на хлібець не вистачає”, “Це не цирк, а грабіж серед білого дня”.