Президент України Володимир Зеленський поговорив з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Наразі офіційної інформації та деталей нема. Однак джерела телеграм-каналу “Вертикаль” кажуть, що:

“Розмова була жорсткою, Зеленський розповів Лукашенку, що буде з його армією, військовою технікою та інфраструктурою у разі прямої агресії. Пообіцяв навіть надіслати фото російських трупів вусатому. Крім того, Зеленський попередив Лукашенко, що Україна відповідатиме, якщо ще хоч одна ракета прилетить із Білорусі точковими ударами по техніці РФ, що знаходиться на території бульбашів. Також Україна підтримує антивоєнні мітинги у Білорусі”.

Також Центр оборонних стратегій повідомив, що існує дуже велика ймовірність того, що самопроголошений президент Білорусі Лукашенко найближчим часом прийме рішення про участь білоруської армії у війні, розпочатій проти України.

Проте український політик Валерій Чалій повідомляє, що це хороший знак. Це означає, що у Росії закінчились резерви.

“Якщо сила впирається в іншу силу — росіяни зупиняються. В нас важливі два дні, сім днів вистояти, і ще сім виходу з того усього. Втягування Білорусі свідчить, що закінчуються ресурси”, – повідомив політик. 

Також він зазначив, що Пісков заявив, що Путін десь зник, начебто не виходить не звʼязок.

Самі білоруси не хочуть воювати з Україною. Пише тееграм-канал “Леся из СТРАНЫ”.

“Зв’язалася з білорусами. Війни не хочуть. Поки що жодних наказів не віддано, але все можливо. Говорять, якщо вступлять у війну, люди вийдуть проти! Сьогодні там референдум за зміни до Конституції РБ і наразі все тихо. Збираються невеликі групи на підтримку України. Введення білоруських військ в Україну може спровокувати…Я навіть не хочу це вимовляти. Не вірю, що це можливо. Просто відмовляюсь вірити”.

Білоруси! Це ваш шанс стати вільними!

ДРУЗІ! РОЗСИЛАЙТЕ ВСІМ ЗНАЙОМИМ З БІЛОРУСІ! РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО!