Терміново! “Головне – не нашкодити”. Де знаходяться захисники “Азовсталі”: Данілов розповів усе. Перші подробиці!

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов запевнив, що більшість українських військових, евакуйованих із Маріуполя, перебувають на окупованій території Донецької області.

Про це стало відомо з коментаря Данілова у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону

“У цих процесах бере участь не тільки наша країна, є міжнародні інститути, які допомагають у цьому. Тут головне – не нашкодити. І багато не треба говорити. Будемо чекати, щоб ті домовленості, які є, обов’язково були виконані, і всі хлопці та дівчата, які сьогодні у полоні, що пройшли Маріуполь, обов’язково повернулися живими та здоровими.

Ще раз наголошую: тут головне зараз – не зробити зайвих кроків, щоб агресор не звинуватив нас у зриві тих чи інших речей. Це дуже тонка річ.

Є інформація, що вони на території Донецької області. Ще раз наголошую: кількість людей це не 100 і не 200 людей, це набагато більше. І тому сказати, що всі там є, ми зовсім не можемо. Ми точно можемо сказати, що переважна більшість, можливо, і всі, знаходяться на території Донецької області”.

Що відомо:

Вихід захисників Маріуполя на підконтрольну окупантам територію відбувся 16-20 травня. За твердженням російської сторони, з підземелля “Азовсталі” вийшли 2439 бійців. Представники “Червоного хреста” реєстрували українських захисників як військовополонених.

У Генштабі ЗСУ підкреслили, що гарнізон “Маріуполь” виконав бойове завдання і командирам наказано зберегти життя особового складу. У Міноборони пояснили, що немає іншого варіанта порятунку захисників із “Азовсталі”, окрім як вийти без зброї до противника.

Росіяни та їхні спільники з ОРДЛО погрожують бійцям “Азова” судилищем. Про обмін полоненими поки що не йдеться, незважаючи на усі попередні домовленості.

Представники українських спецслужб для “Української правди” підтвердили, що бійці полку “Азов” перебувають у колонії у захопленій Оленівці Донецької області. Найближчими днями російські пропагандисти можуть використати захисників Маріуполя для своїх цілей.

Джерела УП в українській владі стверджували, що в Оленівці знаходяться 2 449 українських військовослужбовців як військовополонені.