Захід прозрів! Шольц приголомшив: жодних поступок Кремлю. Жорсткий ляпас агресору – почули всі!

Ситуація щодо швидкого припинення війни за рахунок України зайшла в дипломатичний глухий кут. Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков для видання “Коментарі” міркує так:

“Насправді, топ-політики, які мають сумнівне щастя спілкуватися з бункерним путіним безпосередньо, давно й чудово все розуміють. Тому що кремлівський фюрер не приховує своїх намірів зламати світову безпекову систему, зруйнувати ЄС, підірвати дієздатність НАТО і відновити СРСР, розпочавши з повного знищення України та українців”.

Шольцю, Макрону, Драгі та іншим прозрівати не треба, упевнений експерт. Але зараз вони переконалися, що примусити Україну до капітулянтських угод під диктування Кремля неможливо. Україна готова битися до перемоги. І навіть якщо допомога від Європи раптом різко скоротиться, то битися Україна все одно не припинить, наголошує Олександр Кочетков.

А на скільки розумні компромісні позиції не готовий путін, тому що в нього “місія-манія збирача земель” за майже повної підтримки російського народу-людожера. Тобто ситуація щодо швидкого припинення війни за рахунок України зайшла в дипломатичний глухий кут, – пояснює аналітик. – І якщо згадувати про прозріння, то воно полягає в тому, що європейські політики звинувачують у цьому глухому куті кремлівського вождя, а не українців, які захищають своє початкове загальнолюдське право – право на життя”.

Завдання України – знайти аргументи, що саме надання зброї Києву гарантуватиме зменшення кризових впливів Росії на ЄС На думку політолога Петра Охотіна, Захід визнав те, що з початку війни говорив Володимир Зеленський: Росію не можна заспокоїти мирним шляхом.

“Позиція путіна не задовольняє європейських лідерів, проте вважати заяву канцлера Німеччини Шольца декларацією щодо зміни курсу ЄС не варто. У своїх діях європейці керуватимуться інтересами своїх виборців”, – зазначає політолог.

Отже, резюмує Петро Охотін, завдання української сторони знайти аргументи, що саме надання зброї Києву гарантуватиме зменшення кризових впливів росії на ЄС. Коли західні політики говорять про те, що росія не хоче миру, вони мають на увазі, що для неї, на жаль для нас, війна вигідна Директор Міжнародного інституту політичної філософії, політичний аналітик Віктор Савінов наводить такі аргументи:

Директор інституту політології Прінстонського університету постав днями питання: “Хто б на місці путіна пішов на мир, при врахуванні того, що росія заробляє сотні мільярдів доларів на експорті енергоносіїв, ціни на які в результаті війни зросли? До того ж, Росія може диктувати свої умови на інших ринках, наприклад, на ринку зерна, чого раніше не було”. Він наводив ще чимало прикладів, достатніх для того, щоб людина, яка знаходиться на місці керівника Росії, виходячи з найпримітивнішої логіки, робила все, щоб війна продовжувалася.

Віктор Савінов зазначає, що протягом трьох місяців фронт фактично не рухається (за винятком просування агресора на Донбасі). За його словами, якщо російській армії вдасться виграти якусь окремо взяту серйозну битву, це буде додатковим бонусом для Росії. Але це абсолютно не грає основної ролі. Суть у тому, пояснює експерт, що росія цинічно та методично знищує українську економіку.

“Щоб зупинити війну – є лише один метод. І володіє ним лише Україна. Якщо ЗСУ вдасться вигнати росіян з української території, то Росії доведеться йти на світову. Чого вона не хоче. Тому коли західні політики говорять про те, що росія не хоче миру, вони мають на увазі, що для неї, на жаль для нас, війна вигідна”, – констатує Віктор Савінов.