даі

У МВС презентували деякі ініціативи в рамках реформування органів внутрішніх справ.

У рамках реформування Державтоінспекції України буде введена так звана система балів і штрафів, самі штрафи будуть уніфіковані і мінімальні у розмірі, – пише Корреспондент.net.

Новину передає Корупція.інфо

Про це розповіла перший заступник глави МВС Ека Згуладзе презентуючи на виїзному засіданні Кабінету міністрів у Національній академії внутрішніх справ ініціативи в рамках реформування органів внутрішніх справ.

Вона повідомила, що пропонується гібридний підхід в системі балів і штрафів.

"Це не батіг і пряники, це просто бали і штрафи", – сказала Згуладзе.

Перший заступник міністра пояснила, що для перехідного періоду адаптації до нових правил пропонується після прийняття закону всім водіям нарахувати 150 балів.

"Це як початковий стартовий пакет. Якщо правопорушення фіксується відеорадаром, знімаються бали. Коли вичерпуються бали, уже нараховується штраф", – сказала вона.

При цьому Згуладзе висловила надію, що з цього приводу "Міністерство фінансів не буде дуже обурюватися, оскільки бюджет втратить трохи грошей".

Таким чином, як зазначила перший заступник міністра, ця система дозволить адаптуватися до нових правил, а безпека стане одним з головних моментів у даному процесі.

Що стосується штрафів, то при їх несплаті протягом 30 днів нараховується пеня у подвійному розмірі штрафу, а при несплаті штрафу та пені протягом 60 днів – матеріали передаються виконавчій службі Міністерства юстиції.

За її словами, адміністративне стягнення вноситься в автоматичному режимі і відправляється за адресою місця проживання власника автомобіля, "тобто ми штрафуємо машину".