Володимир Путін заявив, що реакція Сполучених Штатів та країн Заходу на приєднання Криму до Російської Федерації – неадекватна.

"Коли ми чуємо претензії з приводу того, що Росія порушила міжнародне право, то нічого, крім подиву, у мене це не викликає",– сказав Путін.

Він пригадав визнання незалежності Косова, коли світ дослухався до результатів самовизначення жителів краю.

"Дозволи центральної влади, уряду країни на проведення відповідних процедур за самовизначенням не потрібні. Ось що найголовніше",– пояснив глава РФ.

Тож він переконаний, що в Криму не було порушено міжнародне право. Крім того, за його словами, Москва ніколи не приховувала ролі російської армії в процесі приєднання Криму.

"Наші Збройні Сили, прямо скажемо, блокували збройні сили України, розквартировані в Криму, але не для того, щоб когось змусити йти голосувати, це неможливо зробити, а для того, щоб не допустити кровопролиття, щоб дати можливість людям висловити своє власне ставлення до того, як вони хочуть визначити своє майбутнє і майбутнє своїх дітей",– додав Путін.

Також він звинуватив Захід у вчиненні дії, які провокують нову "холодну війну".

"Після 2001 було дві хвилі розширення НАТО. Це істотно змінює геополітичний простір. Крім цього кількість баз зростає…Ми говоримо про необхідність створення єдиного простору, а насправді проводимо нові розмежувальні лінії ",– сказав Путін.

На його думку, така ж ситуація склалася і в економіці.

 

Джерело: Ваші новини