Як заявляють члени панівної партії “Грузинська мрія”, за все озброєння 2008 року Грузія платила гроші. Тож якщо Україна і передавала “Бук”, то за певну суму.

Член партії “Грузинської мрії” Гіві Міканадзе заявив, що йому невідомо про передачу Україною ЗРК “Бук” у 2008 році. Якщо такий факт і був, Грузія його купила, а не отримала безплатно. Про це повідомляє видання SOVA.

“Я не знаю, що Україна передала нам після війни 2008 року, наскільки мені відомо, якщо що й передавалося, то купувалося. Отже, якщо купувалося, то це власність Грузії та грузинська зброя”, — заявив Міканадзе.

Також політик додав, що так Грузію можуть знову спробувати залучити до російсько-української війни. 9 січня тимчасовий повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов заявив, що Грузія відмовила повернути Україні ЗРК “Бук”, переданий у 2008 році під час російського вторгнення.

Хто для нас Грузія? Друг? Ворог? Союзник? Поплічник агресора? 

«На жаль, чиновники українського уряду не можуть приховати свого висловленого бажання відкрити другий фронт у Грузії та втягнути Грузію у військовий конфлікт, який нині відбувається в Україні», – заявив днями глава «Грузинської мрії» Іраклій Кобахідзе.

За його словами, грузинська влада готова провести референдум, щоб дізнатися позицію населення з цього питання. Так Кобахідзе відреагував на слова депутата Верховної Ради Федора Веніславського про те, що Тбілісі має вжити конкретних дій з визволення Абхазії та Південної Осетії, окупованих Росією у 2008 році.