77_main

Поки на Донбасі старі люди шикуються в чергу за гуманітарною допомогою, а працездатна молодь поневіряється по соціальних столових у пошуках миски супу, бойовики живуть на широку ногу, ні в чому собі не відмовляючи.

Відчувши владу, підкріплену зброєю, бойовики пізнали невідому їм раніше розкіш походів по кафе і нічних клубах, шикарних подарунків і звичайного свавілля. Сегодня.иа дізналася, як бойовики проводять дозвілля, поки мирні жителі лагодять свої будинки, зруйновані обстрілами, і бояться висунути носа на вулицю в темний час доби, пише "Сегодня".

Комендантська година бойовикам не перешкода, вона – для мирних. Дозвілля бойовиків починається тоді, коли закінчується у мирних громадян – після 23:00. Власники кафе у центрі Донецька говорять про те, що після цього часу починається справжній розгул. "Під моїм будинком був нічний клуб – "Будинок синоптиків", – розповідає місцевий житель Кирило Куликов. – Там і в мирний час було не дуже спокійно, а з настанням комендантської години і зовсім спокою не було. Постійно приїжджали автомобілі, музика щосили, бувало, що лезгинку о третій годині ночі танцювали, кричали на всю вулицю. 

Читайте також: 

Правий сектор готовий увійти до складу Міноборони, – Ярош (ВІДЕО)

 

 

 

 

 

 

А ось введена віднедавна "мультивалютна система ДНР" вигідна тільки бойовикам, у яких на руках, крім українських гривень, є американські долари і російські рублі. "Розплачуються то рублями, буває доларами – в умі за курсом прикинуть і платять. Тобто, особливо не рахують гроші, – розповідає працівниця ресторану в Донецьку. – Бувало, звичайно, що йшли і не розплачувалися. Говорили, "ми тут вас захищаємо, ще ви нам і винні, а то раптом до вас міна прилетить" – і хихикають так бридко. Взагалі, дуже багато простого хамства, які хочуть показати себе королями, хоча насправді ніякого етикету, поводяться, мов свині. А їхні супутниці ніби останній день живуть – кілограмами споживають суші і напиваються крутіше за чоловіків".

Нагадаємо, минулого тижня ватажок бойовиків шикарно відсвяткував день народження своєї дружини. Він їй подарував позашляховик Peugeot 2008, вартість якого становить близько 450 тисяч грн. 

omcbnrtjrzg

Фото: Соцмережі

Наречена з пістолетом

Весілля бойовики також справляють на широку ногу. Найбільш "незабутнім" одруженням донеччани називають весілля того ж Мотороли, який на початку липня одружився з мешканкою передмістя Слов'янська – Оленою Коленкіною. Як кажуть очевидці, навіть у нареченої під сукнею можна було помітити пістолет. Саме весілля в прямому ефірі навіть транслювали по одному з російських телеканалів. А ось місцеві жителі згадують їхнє весільне гуляння зі страхом. "Я в той день гуляла в парку кованих фігур з дитиною – так ми ледве втекли, коли вони приїхали фотографуватися. Здавалося, що їх туди з автоматами цілий батальйон приїхав. Я не розумію, невже хоча б у свято без автомата прожити не можна?", – задається питанням донеччанка Наталія.

Втім, не менш пишно гуляють весілля й інші бойовики. Так, жителям Горлівки у вересні вдалося зняти на відео весільний кортеж бойовиків, який рухався по одній із центральних вулиць. Колона налічувала більше десятка авто, в тому числі і дорогих позашляховиків, а ось для молодят бойовики прикрасили бронетранспортер. "БТР із нареченою!", – прокоментувала за кадром автор відео свій ролик.

"Весілля бойовиків далеко не рідкість у місті, напевно, тільки вони зараз і справляють, – каже донеччанин Олексій. – У нас неподалік від будинку є кафе, де постійно вони гуляють весілля. Так я навіть боюся там проходити повз – завжди повно озброєних людей! Вночі, вже в угарі, можуть і постріляти з автоматів заради розваги – я особисто не заздрю тим, хто там поруч живе! Що примітно, яких там тільки машин не побачиш – починаючи від "Тойот" і закінчуючи "Лімузинами".

Проводити час у кафе і ресторанах бойовики полюбили ще з весни минулого року. Тоді приголомшені бармени розповідали історії, які здавалися дикими, про те, як у їхній заклад приходили "ополченці" зі скляними скриньками для пожертв. "Тоді народ ще толком не розумів нічого, клав у ці ящики багато – на "ополчення", "самооборону", "охорону громадського порядку", – розповів Сегодня.иа один зі співробітників ресторану біля площі Леніна. – Камуфляжники розкривали ящики, діставали звідти гроші і замовляли спиртне не пляшками, а полицями. "Нам всю верхню полицю!", – сказав одного разу такий бойовик, а на верхній полиці у нас стояли ром, джин, текіла, горілка. Загалом, пара десятків пляшок пішла на десяток людей. Так, розплатилися, хоча я чув, як в інші заклади заходили і пили безкоштовно".

Улюблені місця відпочинку бойовиків – недешеві кафе і ресторани біля площі Леніна, на бульварі Пушкіна, біля міської адміністрації, а також ресторани у нечисленних працюючих готелях Донецька. "У нас основний контингент – кавказці, вони люблять надовго засісти. В основному їдять, п'ють мало, багато курять. Можуть пісні співати на весь голос. До дівчат не пристають, власне, а навіщо? Дівчата до них самі підходять, сидять з ними", – поділився один із донецьких готельєрів. Також, за його словами, бойовики не проти посидіти в лазнях, саунах, є такі, хто не відмовляється від спа-процедур. Ходять у тренажерні зали і басейни, але таких не дуже багато.

"Замовляють багато, переважно м'ясо і спиртне. У стелю не стріляють, офіціанток не задирають. Галасливі, так, можуть почати з'ясовувати відносини. Минулого тижня в одному ресторані побилися, а потім стрілянина почалася в районі Критого ринку", – поділився бармен Владислав. До речі, здавати зброю бойовики не хочуть, хоча питні заклади або пропонують віддати її в спеціальну кімнату, або повідомляють, що не будуть обслуговувати озброєних людей. "А на ділі – сильно заперечиш людині з автоматом, яка вимагає два по сто в один посуд?", – каже бармен.