JPG
 
У Генеральній прокуратурі України почали службове розслідування за фактом зникнення документів по кримінальних справах стосовно лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.
 
Крім того зникла вся документація про розпорядження екс-прокурора Віктора Пшонки по цих справах.
 
"Пропали не тільки кримінальні справи, але секретні матеріали – секретне діловодство. У тому числі, те, що стосувалося розпоряджень Пшонки. Зараз проводимо службове розслідування – як пропали, куди", – заявив генпрокурор Віктор Шокін.
 
Керівництво Генеральної прокуратури вважає, що документи були знищені їх попередниками.

Читайте також: МВС попросило довірити їм розслідування корупційних дій в ДСНС – Шокін

Нагадаємо, раніше генеральний прокурок України Віктор Шокін заявив, що Генпрокуратура має намір створити Службу генеральної інспекції, яка займатиметься розслідуванням випадків корупції серед прокурорів. Її очолить Давид Сакварелідзе, заступник генпрокурора.
 
"Ми створюємо Службу генеральної інспекції. Наказ уже підписаний, вона буде піді мною, я буду куратором цієї служби", – відзначив Сакварелідзе.
 
Заступник генпрокурора зазначив, що ця служба дуже важлива, насамперед, для того, щоб створювати прецеденти покарання "своїх працівників".

Читайте також: Геращенко назвав Тимошенко та «Свободу» агентами Путіна

За словами Шокіна, до складу цією Служби наберуть трьох прокурорів, 25 співробітників та кількох дослідників, які проводитимуть службову перевірку та працюватимуть над корупційними справами.

Джерело: Корупція.Інфо.