Попри те, що росія зараз використовує сухопутні шляхи для логістичного забезпечення військ через Крим, підрив Кримського мосту, що за даними розвідки має відбутися цього року, нанесе по Путіну та Кремлю небачений раніше удар.

Чому? Розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

“Що стосується самого навантаження на міст, то воно тимчасово зупинилося. А чому ми маємо робити висновки, що так буде завжди? Те розслідування OSINT-спільноти, яке презентовано, воно правильне, воно базується на фактах… Тобто ми маємо сказати про те, що впродовж трьох місяців не здійснювалося перевезення військових вантажів, тому що ще, наприклад, у січні воно здійснювалося, ще в січні йшли військові вантажі”, — сказав Мусієнко.

Ставте лайк, пишіть коментарі та підтримайте нас на платформі Моно — посилання в описі та в шапці профілю

Він додав, що зменшення РФ використання Кримського мосту пов’язане з труднощами, що виникли після українських атак цього об’єкта.

“Міст — це один з елементів забезпечення логістики, поряд з іншими — залізницею, автомобільним сполученням, а також баржами, транспортуванням по воді. Відповідно, зрозуміло, що знищення самого мосту або його істотного пошкодження недостатньо для того, щоб блокувати всю логістику Росії на окупованих територіях. Але міст — один з елементів, який на цей час може активно не використовуватися, але може настати той момент під час війни, коли навантаження на нього знову повернеться. Ми не можемо цього виключати”, — пояснив Мусієнко.

За його переконанням, доцільно принаймні завдати шкоди Кримському мосту настільки, щоб остаточно зняти питання його використання для транспортування військ, сил та засобів озброєнь російських окупантів.