images (4)

На місцевих виборах, які відбулись 25 жовтня 2015 року, українці обирали депутатів в сільські, міські, районі, обласні ради, а також голів населених пунктів. 

27 жовтня

16:00 год.

ЦВК назвала прізвище першого міського голови, обраного на цьогорічних місцевих виборах. Тепер місто Хмільник, що на Вінничині, очолюватиме самовисуванець Редчик Сергій Борисович, який набрав 35,8% голосів.

22:04 год.

Як випливає з попередніх даних, пропрезидентська політична сила "Блок Петра Порошенка" перемогла щонайменше у 10 областях України та має шанс поборотись за 8 мерських крісел у обласних центрах, зокрема Віталій Кличко лідирує у першому турі в столиці.

Також непогані результати продемонстрували "Опозиційний блок" (перемоги у щонайменше 3 областях і вихід у другий тур у мерських перегонах у Дніпропетровську, Запоріжжі та Миколаєві) та "Самопоміч" (окрім Андрія Садового у Львові шанси на другий тур зберігають Сергій Гусовський у Києві та Олександр Сенкевич у Миколаєві).

Водночас у виборчих комісіях не поспішають називати імена переможців, тож попередні дані все ще можуть змінитись.

Інфографіка: Український кризовий медіа-центр

19:20 год.

У ЦВК оприлюднили перші офіційні результати місцевих виборів. Станом на 19:15 год. понеділка 26 жовтня у Центрвиборчкомі назвали прізвища 40 сільських голів — з них 13 обрано у Полтавській області, ще 8 — у Харківській та Чернівецькій областях. 31 з них — самовисуванці.