Україна переходить на електромобілі: кому можуть дати грошей і звільнити від податків.

Міністерство інфраструктури хоче скасувати податки на електрокари і частково відшкодовувати вартість авто покупцеві, передає Корупція. інфо

Міністерство інфраструктури хоче збільшити частку електрокарів на дорогах країни до 15% уже в 2020 році. Електромобілі подешевшають на 21-22%, якщо Міністерство втілить заяви про підтримку екологічного транспорту.

Виробників вітчизняних машин обіцяють звільнити від податку на прибуток і землю.

Сайт "Сегодня" з'ясував, чи подешевшають в 2017 році електрокари і чи можливо збільшити їх кількість на українських дорогах до 15%.

В Україні близько 3000 електромобілів, але в загальних продажах вони в минулому році склали 0,7%. В уряді хочуть досягти 15% – це майже рівень Норвегії, де частка електрокарів становить 16%.

Міністерство інфраструктури пропонує до 2021 року звільнити імпортні електромобілі від: ПДВ – 16,8%, збору до Пенсійного фонду – 4,8% і акцизного збору – 109 євро.

Крім того, в уряді хочуть зробити податкову знижку автодилерам на податок на прибуток і відшкодовувати частину вартість авто покупцеві.

Для вітчизняних виробників електромобілів – скасувати ПДВ і ввести пільгову ставку податку на землю до 2028 року, збір до Пенсійного фонду скасують тільки до 2021. Також планують скасувати мито на імпорт комплектуючих для електрокарів і встановити відстрочку від сплати ПДВ на півроку.

Наприклад, новий Nissan Leaf 2010 року випуску коштує 17500 доларів, при скасуванні податків, електрокар подешевшає до 13 745 доларів. При нинішніх 0,71 грн за кВт електроенергії, повна зарядка авто обійдеться в 17 грн, цього вистачає на 160 км.

Вартість більш дешевого Smart Fortwo ED 2014 року випуску знизиться з 11702 доларів до 9 153. Від цієї ціни відніметься ще державний грант, сума якого поки невідома.

За слова міністра інфраструктури Володимира Омеляна, пільгові умови для електрокарів залучать в країну великих автовиробників: Toyota, Volkswagen, Hyundai, Nissan і інших.

Деталі про те, як буде відшкодовуватися покупцям частина вартості електрокара в міністерстві не розголошують. Але, швидше за все, ця пропозиція не втілять, вважає виконавчий директор Української асоціації учасників ринку електромобілів Сергій Богуш.

"Це задумки, вони відносяться до частини заохочення. Нам пропонували замість скасування ПДВ, давати пільгові виплати. Але у нас в країні людям пенсії не можуть нормально виплатити, а завтра нам скажуть, що на ці статті немає грошей. Система соціальних гарантій, на жаль , не працює ", – говорить він.

Головний виконавчий директор компанії ElectroCars Олександр Кравцов, вважає, якщо гранти залишать, їх буде складно отримати. "Субсидії для покупки електромобілів мало вплинуть на розвиток ринку, навряд чи всім бажаючим буде легко їх отримати", – прогнозує він.

З усіх електрокарів, які їздять по дорогах країни, велика частина з'явилася в минулому році. Для порівняння, в 2016 українці купили більше 1600 авто, в 2015 – 731 електромобіль, а в 2014 – 95.

Різке зростання продажів електрокарів пов'язаний зі скасуванням в 2016 мита в 10%. За темпами зростання продажів електрокарів Україна випередила Польщу та Росію.

Але за кількістю електромобілів ми відстаємо. Так, в Норвегії зареєстровано понад 22 тис. Електрокарів, у Франції – 17 тис., Німеччини – 9,4 тис.

Інфраструктура для електрокарів: де заряджати
Для переходу на електромобілі є всі умови, вважають експерти. У країні за три останні роки з'явилося триста зарядочних станцій біля готелів, кінотеатрів і деяких парковок.

Поки 90% таких станцій безкоштовні, на деяких можуть брати плату за місце, включаючи витрати на електрику. Розвинена мережа станцій для електрокарів дозволяє подорожувати по країні, вважає Олександр Кравцов.

"Якщо враховувати кількість зарядних станцій на трасах і можливість продовжити пробіг ще на 100 км, скориставшись генератором, то подорожі по Україні – вже не проблема. У великих містах уже немає ніяких труднощів з зарядкою електромобіля, в цілому по країні їх уже близько 300, третина з яких в столиці ", – розповідає Олександр Кравцов.

Співзасновник Тесла Клубу України Назар Шимона-Давида пояснює: коли електромобілів в країні стало більше, то ринок відреагував самостійно – без стимулювання держави з'явилися станції зарядки електрокарів.

Але до "електрозаправках" держава повинна встановити технічні вимоги, вважає Олег Родін, директор компанії E-Line, яка встановлює зарядні станції для електрокарів.

"Зарядна станція – це пристрій, який" спілкується "з автомобілем. Не просто передає електроенергію, а комп'ютер станції контактує з комп'ютер.