Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про те, що більшість фракцій у парламенті, окрім БПП, підписали проект постанови щодо скасування підвищення цін на газ. Окрім того, вона висловила підтримку "Самопомочі" і фракції "ЄвроОптимісти" щодо негайного створення Тимчасової слідчої комісії у справі вбивства Гандзюк.

"Я хочу підтримати "Самопоміч" і наших молодих депутатів-"єврооптимістів" в тому, щоб невідкладно проголосувати за проект постанови про створення Тимчасової слідчої комісії на паритеті між владою і опозицією… Якщо ми цього не зробимо, ми будемо покривати замах на життя 54 активістів, а також убивство Катерини Гандзюк", – сказала Ю.Тимошенко під час засідання Верховної Ради у вівторок.

Популярне: Від 200 гривень і вище: Вже з 1 грудня на українців чекає нове подорожчання

Водночас політик зазначила, що очолити Тимчасову слідчу комісію має людина, якій вірить громадянське суспільство.

"Шість місяців залишилося панувати Порошенку. Як фракція "Батьківщина" ми заявляємо, що не голосуватимемо за жоден законопроект, поки не буде проголосована постанова про Катерині Гандзюк і постанова про скасування підвищення цін на газ і введення мораторію", – додала вона.

Окрім того, раніше Юлія Тимошенко  відповіла на запитання журналістів про включення її в санкційні списки Кремля.

«Що стосується санкцій, введених Росією… Трохи шкода Петра Порошенка, – зіронізувала Тимошенко. – Тому що він в останній час вибудовував ретельно свою стратегію перемоги на другий президентський термін, базуючись на брудній технології, що він якби «патріот України», а  я якби «рука Кремля». Це головна стратегія його виборчої кампанії. І тоді «армія, мова, віра», а у нас ніби дружба там з «пятою колоною» і з кимось іншим. Знаєте, мені іноді здається, що життя іноді таку грубу, махрову неправду розставляє по своїх місцях і просто показує суспільству, де правда, а де ні. І от якраз цей санкційний список країни-агресора якраз і говорить про те, що Порошенко, його компанія, його корумповане оточення санкцій від Росії не отримали. Це означає, що це одне ціле  – в тому числі і що стосується бізнесу на війні. А я і моя команда потрапили в цей санкційний список. Саме тому, що ми не сповідуємо подвійних стандартів. І за незалежність, волю і мир в Україні ми боремося з повною віддачею. І чому шкода Петра Олексійовича і його пропагандистську свору – тому що вся їх піраміда повністю на очах розсипалась. Яку вони будували останні роки. Так, я думаю, буде і з іншою неправдою, яку він намагається нав’язати українцям».