ОП відреагував на скаргу судді Тупицького президенту на охорону, яка не пускає його до робочого місця

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявляє, що ОПУ не займається модеруванням процесів допуску і не допуску до будівлі Конституційного Суду, а незнання головою КС Олександром Тупицьким процедури роботи режимних установ викликає подив.

Про це повідомив радник голови ОП в коментарі Інтерфакс-Україна.

Очевидно, що Офіс президента точно не займається модеруванням процесів допуску або недопуску будь-яких осіб в приміщення Конституційного Суду і не здійснює управління охороною цієї організації. Допуск або недопуск осіб до режимних установ – строго прописані у відповідних розділах нормативних актів, – сказав Подоляк.

У той же час в Офісі президента зазначили, що незнання Тупицьким процедури роботи режимних установ викликає подив, як і спроба перетворити рутинну подію в медійний скандал.

Цілком можливо, що якщо Олександр Тупицький до сих пір не зміг усвідомити, що юридично обґрунтоване відсторонення від роботи означає, зокрема, і неможливість фізично пройти на робоче місце, то радимо йому проконсультуватися з юридично підкованою людиною для отримання відповідних роз’яснень. Після яких він, нарешті, зможе припинити розігрувати дивний спектакль перед входом в будівлю Конституційного Суду і дискредитувати державні інститути, – підкреслив Подоляк.

Крім того, він додав, що людина, яка отримала в законному порядку обґрунтовану підозру в скоєнні злочинів проти правосуддя, “не може, наче й не було нічого, приходити на своє робоче місце до суду і робити вигляд, що нічого не відбувається”.