Українським судам можуть заборонити припиняти дію санкцій Ради національної безпеки і оборони. Відповідний законопроєкт до Верховної Ради внесли “слуги народу”.

Про це свідчать дані на сайті парламенту.

У законопроєкті, зокрема, мовиться, що до повноважень секретаря РНБО належить організація роботи, пов’язаної з підготовкою проєктів рішень відомства. Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки наразі опрацьовує документ.

“Заходи забезпечення позову, які застосовує суд, не можуть зупиняти дії спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів, застосованих рішеннями РНБО відповідно до закону “Про санкції””, – мовиться у повідомленні.

Документ регламентуватиме, що пріоритетними завданнями РНБО є:

  • робота над внесеними до відомства пропозицій щодо розгляду питань, які входять до його компетенції;
  • напрацювання матеріалів для розгляду на засіданнях РНБО проєктів рішень ради;
  • контроль за виконанням рішень РНБО.

Нагадаємо, 18 червня в Офісі президента відбулося чергове засідання Ради національної безпеки і оборони. В ході нього ввели санкції проти Дмитра Фірташа і Павла Фукса.

РНБО також вирішив ввести санкції проти причетних до розробки вірусу Petya, який хакери застосували для кібератак в Україні.

Крім того, на засіданні Ради нацбезпеки і оборони також прийняли рішення про продовження на три роки дії санкцій, які були введені 21 червня 2018 року. Однак продовжили санкції тільки щодо тих осіб, які ще живі.