Кров у Парижі: редакція Charlie Hebdo розстріляна, на вулицях міста нові поранені

Правоохоронці нібито знають місцезнаходження терористів. Фото з соцмереж Стрілки, які здійснили кривавий теракт у Парижі, розстрілявши редакцію сатиричного видання Charlie Hebdo, причаїлися у будинку в місті Крепі-ан-Валуа на півночі Франції. 
Про це із посиланням на французькі видання пише "Європейська правда".
 Зокрема, у префектурі департаменту Уаз, до якого належить Крепі-ан-Валуа, розповіли, що наразі на вулицях міста розміщені мобільні поліцейські фургони. Разом із тим, мер міста Бруно Фортє розповів місцевим журналістам, що нічого не знає про це. 

 

"Я не проінформований. Якби це було так, то мені б повідомили", – наголосив він і додав, що вертольоти пролітали над околицею міста, водночас велика кількість поліцейських машин обшукали місцевість. 

 

"Мене не просили вжити конкретних заходів, вони сказали мені не панікувати",  – зазначив він. 

Нагадаємо, раніше поліція заарештувала сестру та дружину підозрюваних у розстрілі редакції Charlie Hebdo.

Французька поліція затримала п'ятьох осіб, які підозрюються у причетності до кривавого теракту в Парижі. Серед затриманих є сестра та дружина підозрюваних у розстрілі співробітників журналу Charlie Hebdo. 
За повідомленням газети Le Figaro, правоохоронці заарештували дружину Саїда Куаші, сестру Шерифа Куаші та її чоловіка. 
Як відомо, французька поліція у теракті підозрює двох братів: 34-річного Саїда Кауші та 32-річного Шерифі. Обидва вони народилися в Парижі в сім'ї алжирського походження. 
Раніше повідомлялося, що на місці події було знайдено документи підозрюваних у розстрілі редакції Charlie Hebdo. Один із братів Куаші загубив посвідчення особи.

Правоохоронці звернулися до свідків з проханням допомогти слідству, попередивши, що розшукувані "швидше за все озброєні та небезпечні". Раніше France-Presse з посиланням на власні джерела повідомило про те, що молодший з трьох підозрюваних – Хамід Мурад 1996 року народження здався поліції.

Вранці 7 січня троє невідомих напали на офіс видання Charlie Hebdoу центрі Парижа. 
За останніми даними, жертвами стали 12 людей: двоє поліцейських і 10 співробітників журналу, в тому числі головний редактор. Ще декілька людей знаходяться в критичному стані.
 Президент Франції Франсуа Олланд особисто побував на місці події і назвав напад на редакцію терористичним актом. 
Передбачається, що це і стало причиною теракту: за словами очевидців, нападники на редакцію кричали: "Помста за пророка здійсниться". 
Пізніше тисячі людей вийшли на вулиці в різних містах світу в пам'ять про жертв атаки на Charlie Hebdo. 
Повідомляється, що стихійні мітинги зібрали загалом понад 100 тисяч людей тільки у Франції.