Російські окупаційні війська під час наступу на Авдіївку Донецької області втратили близько чотирьох тисяч своїх військових.

Про це розповів міністр оборони України Рустем Умєров главі Пентагону Ллойду Остіну під час телефонної розмови.

Український міністр також поділився іншою актуальною інформацією з фронту і подякував Сполученим Штатам Америки за продовження ефективної співпраці та передачу Силам оборони артилерійських боєприпасів.

Крім того, Рустем Умєров наголосив, що поставки ATACMS дадуть змогу українським військовим ефективніше знищувати військову інфраструктуру та командні пункти в глибокому тилу противника на окупованих територіях України.

Згідно з даними Міноборони Британії, втрати російських військ під Авдіївкою, ймовірно, найбільші за весь цей рік. Загарбники не можуть ефективно наступати, як того вимагають у Кремлі.

“Політичні лідери вимагають захоплення більшої території, але військові не можуть здійснити ефективні наступальні дії на оперативному рівні”, — зазначили в британському відомстві.

РФ береже техніку, а не живу силу, зазначили в Офісі президента України.

Російські окупанти під час спроб захопити місто Авдіївка Донецької області здійснюють лобові атаки, при цьому РФ намагається мінімізувати втрати техніки, а не вберегти людей.

У ворожих еліт, в тому числі і у диктатора Володимира Путіна, є примітивне завдання — їм потрібно захопити хоча б якийсь населений пункт, який знаходиться на слуху, розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

«…вони використовують прямі лобові атаки, навіть намагаються мінімізувати втрати техніки, тому що техніка щось коштує…, а жива сила… Ще раз підкреслюю, коли у тебе будь-яка людина, громадянин Російської Федерації, має негативну вартість, тобто ти не те, що, грубо кажучи, витрачаєш гроші, коли його вбивають десь, ти навпаки отримуєш профіцит, тому що ти не будеш платити соціальні виплати, не будеш шукати йому робочі місця, не будеш слухати його ниття з приводу кар’єри, неякісного життя…», — заявив він.

Радник додав, що у супротивника «досить примітивні завдання.

«Перше — Путіну необхідно хоча б щось, я маю на увазі військово-політичному керівництву, не тільки Путіну, а й еліті, необхідні хоча б якісь результативні дії, тому що вони ж довгий час надувалися», зазначив він.

 

«Пам’ятаєте ці тхорячі щоки представників російської політичної еліти, які довгий час розповідали. Ось як на мене найкрасномовніше виглядає Лавров (глава МЗС РФ Сергій Лавров — Ред.), так, такий надутий чувак,… який розповідає: «Ми зараз тут зробимо і так далі», — підкреслив Подоляк.

За його словами, їм потрібні якісь результативні дії, «просування на кілометр, на два, умовно кажучи, захоплення хоч якогось населеного пункту, який на слуху, особливо в Донецькій чи Луганській області, щоб сказати: «Дивіться, у нас є ще потенціал, ми ще може кудись рухатися. Давайте все-таки ви будете припиняти військову підтримку України і будете примушувати їх до переговорного процесу», відзначив Подоляк.

Російські загарбники на початку жовтня «оживилися» під Авдіївкою — багато разів намагалися прорвати оборону українських воїнів і оточити місто, проте зазнали провалів і величезних втрат.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко написав, що противник застосував суїцидальну тактику прориву. Експерт вважає, що Авдіївка, по суті, перетворюється на колосальну ганьбу для Росії. На його думку, для міста найближчі три тижні можуть стати вирішальним періодом.

Коваленко додав, що після того, як 10 жовтня ворог зазнав поранення під містом, його командування наказало притягнути туди все, що є в наявності. За його даними, станом на неділю, 29 жовтня, ворог стягнув під Авдіївку підрозділи як мінімум трьох загальновійськових армій.