sud

У Рівненській області Острозьким районним судом кандидат у депутати міськради засуджений за підкуп виборців.

Як повідомили в прес-службі прокуратури області, кандидат у депутати на чергових виборах в один із міських рад Рівненської області в жовтні 2015 року надав виборцям неправомірну вигоду в сумі 500 грн за голосування в його користь, інформує Корупція Інфо

Чоловік обіцяв також додатково виділити кошти після виборів і підтвердження інформації про кількість осіб, які віддали свої голоси за обумовлену кандидатуру.

«У зв'язку з вироком Острозького районного суду від 3 березня 2016 року чоловікові призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади строком на 1 рік.

Одночасно, з урахуванням того, що підсудний щиро розкаявся у скоєному злочині і до кримінальної відповідальності притягується вперше, до нього судом застосована ст. 75 КК України його звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном 1 рік 6 місяців», – повідомив прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури Рівненської області Володимир Філіппов.

Вирок суду ще не вступив у законну силу.