1

У п’ятницю, 1 квітня, прикордонники біля села Матроська Ізмаїльського району, зупинили автомобіль УАЗ для перевірки документів, але водій натиснув та газ та почав тікати від правоохоронців.

Як повідомляють у ДПС, водій відмовився надавати прикордонникам документи та почав тікати, інформує Корупція Інфо 

Щоб зупинити автівку на шляху руху транспортного засобу правоохоронці застосували пристрій для примусової зупинки.

"Проте кермувальник продовжував вести себе зухвало, щоб уникнути затримання він почав небезпечно маневрувати та спробував розвернути автомобіль, при цьому створюючи загрозу життю і здоров’ю прикордонників. Лише після попереджувального пострілу вгору автівка зупинилася, а на водія та пасажира надягнули металеві кайданки", – говориться у повідомленні Держприкордонслужби.

Під час перевірки з’ясувалося, що затриманих не має жодних документів, які посвідчують їх особу, та на право керування транспортним засобом. В автомобілі знайшли майже 200 кг рибин різних порід, дві впольовані качки та дві ондатри.

Про незаконний рибний промисел та полювання прикордонники повідомили Ізмаїльський відділ поліції, відділ рибоохорони та підрозділ охорони навколишнього середовища в Одеській області.

Крім того, за порушення правил прикордонного режиму на двох порушників склали адмінпротоколи та оштрафували, а за злісну непокору законним вимогам співробітників Держприкордонслужби на порушників очікує судове рішення.