У Вашингтоні відбулися слухання на тему клептократії та корупції саме в Україні і Росії.

Про це розповів екс-глава СБУ Валентин Наливайченко в «Великому інтерв'ю» з Євгеном Кисельовим, – передає Корупція.Інфо

«На жаль, на українських каналах ця інформація не пройшла. Так от, 7 грудня, в Конгресі, в Палаті представників і в Комітеті закордонних справ були міжнародні слухання на тему клептократії та корупції в Україні та Росії. І, на мій погляд, ці слухання є дуже важливими, тому що сенатори і конгресмени, неурядові організації, а також незалежні журналісти представили докази корупції в Україні. І найголовніше, робилися висновки, які дуже важливо було б почути українській владі. Ці висновки сконцентровані у двох рядках, які я вам зараз надам», – розповів політик.

«У заяві за підсумками слухань у Вашингтоні кажуть, що нинішня українська влада не здатна забезпечити в країні верховенство права, не здатна зупинити корупцію і розкрадання. Більш того, самі можновладці використовують західні країни для того, щоб ховати награбоване – вілли в Іспанії, заводи в Литві і так далі. І це йдеться про першу особу держави, чинного президента України», – повідомив Наливайченко.

«І потрібно розуміти, що стенограма цього засідання разом з висновками розсилається всім світовим політикам, вона лягає на стіл тим, хто приймає політичні рішення у всьому світі. Вона не засекречивается, на відміну від нашого парламенту, від громадян та журналістів, а знаходиться у відкритому доступі», – заявив він.

«Я вважаю, що це було першим кроком нової адміністрації обраного президента Дональда Трампа, яка чітко позиціонує себе. І корупція в Росії буде переслідуватися по всьому світу, і корупція в Україні. Тобто не думайте, що за розмовами про те, буде проросійський кандидат чи ні, нам буде дозволено так само красти, як крали останнім часом люди у владі», – сказав на закінчення Наливайченко.