На Київщині затримали банду рекетирів, що займалася розбоєм і здирництвом в населених пунктах області. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції України.

До банди входили екс-спортсмени і раніше судимі за тяжкі злочини громадяни. Ватажком виявився глава однієї із селищних рад Київсщини. "Команду" він зібрав для "вирішення питань" як посадових, так і пов'язаних із бізнесом. Його подільником став 37-річний раніше судимий місцевий житель. Виконавцями доручень керівництва угруповання стали мешканці Київщини віком від 25 до 46 років.

Поліція з'ясувала, що бандити вимагали в одного з жителів області 58 тисяч гривень за нібито невиконані ремонтні роботи, і погрожувала фізичною розправою в разі відмови. Крім того, злочинці шантажували підприємницю з Ірпеня, у неї вимагали $50 тисяч. Їй погрожували розправою і відкрито заволоділи її прикрасами, готівкою та побутовою технікою.

Ці ж злочинці були причетні до нападу із застосуванням зброї на військовослужбовців Нацгвардії в Бучі наприкінці 2017 року. Було розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення членами банди злочинів, передбачених ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Злочинців, включаючи ватажка, затримали.

Популярне: “Я – готовий”: Вакарчук зробив гучну заяву про президентство

Поліцейські провели 34 обшуки за місцем проживання учасників злочинного угруповання, вилучено велику кількість зброї, боєприпасів, мобільні телефони, готівку в іноземній валюті, а також автомобілі еліт-класу. До суду подано клопотання про обрання як запобіжного заходу тримання під вартою.

Нагадаємо, в травні правоохоронці Київщини викрили банду професійних вимагачів. До угруповання, яке спеціалізувалося на виконанні замовних злочинів, входило п'ятеро осіб. Зловмисники отримували замовлення від бізнесменів і звичайних громадян і вимагали у людей гроші, залякували потерпілих (наприклад, погрожували зарубати сокирою).

Крім того, в серпні в Києві ліквідували банду "екстрасенсів". Під приводом проведення "магічних ритуалів" члени групи від імені переможниці одного з телевізійних проектів обманювали громадян.