Верховна Рада повинна негайно ухвалити постанову про створення тимчасової слідчої комісії, яка вивчить усі факти корупції чинної влади.

Про це Юлія Тимошенко заявила в парламенті 27 лютого, повідомляє прес-служба "Батьківщини". 

Фракції парламенту також підтримують проект постанови про створення ТСК з розслідування корупції влади в оборонній галузі, про окремі приклади якої — постачання української армії запасних непридатних запчастин з території країни-агресора — стало відомо з розслідування журналістів, додала Тимошенко.

"Для цього потрібно 150 голосів. Якщо Андрій Парубій не порушить процедуру і поставить постанову про створення ТСК на голосування, вона буде однозначно створена. 150 голосів буде.

Розпочнеться розслідування корупційної діяльності чинної влади на незаконних поставках з країни-агресора зіпсованих частин на потреби української армії. Все це завтра може стати реальністю і залежить тільки від волі однієї людини — Андрія Парубія. Або він буде спільником корумпованої влади, або він стане на позиції парламентаризму і виконає свій обов'язок", — підкреслила вона.

Створення комісії, додала політик, стане першим кроком до здійснення процедури імпічменту президента. Команда "Батьківщини" на чолі зі своїм лідером продовжує збирати підписи депутатів за початок цієї процедури.

"Державна зрада, підрив обороноздатності країни. У той час, коли наших українців вбивають на фронті, окуповані Крим і Донбас, влада через свої заводи здійснює корупційні оборудки і тим самим відмиває гроші з бюджету України і знищує обороноздатність нашої держави. Це неприпустимо. Якщо ми як парламент будемо мовчати, це буде означати, що ми співучасники", — зазначила голова партії.

За її словами, те, що викрили журналісти, — це маленька верхівка айсберга всієї корупції на війні, зароблянні десятків мільярдів гривень на біді, на вбивствах українців, на окупації наших територій.

"Після виборів я гарантую вам — всі, хто в цьому задіяні, починаючи від влади і закінчуючи її корумпованим оточенням, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", — підкреслила Тимошенко.

Вона також обурилася тим, що в той же день, коли стало відомо про заробляння владою на корупції в армії, її кишеньковий Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка вимагає і передбачає відповідальність за незаконне збагачення.

"Зараз через Конституційний суд вони починають корегувати Кримінальний кодекс, щоб не сісти внаслідок своєї корупції на крові. І це справжнє обличчя влади", — підсумувала Тимошенко.