“Слуга народу” буде відстоювати своїх представників на ключових позиціях у комітетах Верховної Ради і не збирається поступатися керівним місцем у комітеті нацбезпеки навіть командувачу десантно-штурмових військ ЗСУ Михайлу Забродському.

Пряма мова: “У нас є достатня кількість людей, які пройшли фронт, є і герої України. Я думаю, що в кожній політичній силі, є люди, які могли б претендувати на цю посаду.

Я буду прикладати максимум зусиль, щоб наші колеги відстоювали інтереси держави в комітетах”.

Раніше на засіданні підготовчої депутатської групи делегати від “Європейської солідарності” запропонували кандидатуру Забродського на керівну посаду в комітеті нацбезпеки, однак Разумков відповів, що “Слуга народу” має своїх експертів і попросив поки закрити цю тему.

Зранку партія “Голос” повідомляла, що під час засідання підготовчої групи пропонуватиме своїх депутатів на деякі керівні місця в комітеті, однак Разумков заявив на брифінгу, що “Слуга народу” має своїх достойних кандидатів і буде відстоювати свої кандидатури.

За даними УП, “Слуга народу” висуватиме на голову комітету нацбезпеки Олександра Завітневича. Він директор ТОВ “Смілянський Ливарний Завод”. Завітневич чоловік однокласниці президента Володимира Зеленського.

Разумков в інтерв’ю “BBC News Україна” запевнив, що Завіткевич має стосунок до нацбезпеки країни, але не уточнив, який саме.

За регламентом представник однієї партії може претендувати на одну з керівних посад у комітетах ВР.

Варто зазначити, що Партія «Слуга народу», що отримала 254 місця у Верховній Раді 9-го скликання, пропонує сформувати 22 профільні парламентські комітети та депутатську комісію з питань приватизації, заявив лідер партії Дмитро Разумков, відповідаючи на запитання Радіо Свобода після погоджувальної ради новообраних депутатів.

При цьому Разумков припустив, що депутати від партії «Слуга народу» можуть отримати посади голови, першого заступника або секретаря кожного з цих комітетів, а також одного з заступників у кожному з них. Остаточна структура комітетів визначиться під час переговорів із іншими партіями, які потрапляють до нового парламенту, наголосив Разумков.