У Греції недалеко від острова Порос під час аварії вертольота загинув засновник Музею російської ікони, підприємець Михайло Абрамов.

Приватний вертоліт Agusta A-109 вилетів з Галати і прямував в міжнародний аеропорт Афін Елефтеріос Венізелос. За штурвалом перебував грецький пілот Ніколас Карістінос.

За попередніми даними, вертоліт впав в море, зачепившись хвостом за лінію електропередач, через що острів Порос виявився знеструмленим. На борту також знаходився Давел Аколінін. Ніхто з пасажирів не вижив. Зараз тіла всіх трьох загиблих піднято з води.

Про загибель Абрамова в авіакатастрофі повідомили в Фейсбуці російський мистецтвознавець Ірина Язикова і директор Наукового Центру східно-християнської культури Олексій Лидов.

56-річний Абрамов був власником однієї з найбільших колекцій російських ікон. Він почав збирати їх на початку 2000-х років, відразу пропонуючи показувати їх публіці, пише газета The Art Newspaper.

У 2010 році заснований ним Музей російської ікони отримав будівлю на Гончарній вулиці в центрі Москви, зібрання налічує майже 5 тисяч експонатів, у тому числі близько 900 ікон, колекцію ефіопського православного мистецтва і дерев’яні скульптури.

За даними ЗМІ, мер Москви Сергій Собянін уже висловив співчуття рідним мільйонера.