Прокуратура Київської області повідомила про підозру екс-нардепу від Радикальної партії Олега Ляшка Сергію Скуратівський, який в 2018 році вступив в конфлікт з главою ПЛАХТЯНСЬКОЇ сільради Київщини Олександром Сорочанахом і завдав йому тілесних ушкодженнь. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Києва.

За даними прокуратури, під час досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний екс-депутат, перебуваючи на дорозі між селами Плахтянка і Андріївка Макарівського району Київської області, “на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин за мотивами надуманою образи”, завдав сільському голові удар від якого потерпілий не втримався на ногах і впав на землю. В результаті нанесеного удару потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження. Також Скуратівський погрожував сільському голові вбивством з мисливської рушниці.

Колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 125, ч. 1 ст. 126 і ч. 1 ст. 129 КК України. Підозрюваного оголошено в розшук.

Сергію Скуратівському 48 років. У 2000-2014 роках був власником і директором будівельної фірми “Грін-грей”. У 2010 році був обраний депутатом до Київської обласної ради від партії Арсенія Яценюка “Фронт змін”. У 2014 – 2019 роках був депутатом Верховної Ради 8 скликання від Радикальної партії Олега Ляшка, також керував Київською обласною організацією політсили.

Сам же, Лідер Радикальної партії Олег Ляшко не потрапив до нового парламенту і його вже якось стали забувати. І ось Олег Валерійович вирішив знову про себе нагадати. Він записав відео, в якому висловився з приводу ініціативи Володимира Зеленського скасувати мораторій на продаж землі. 

Головний «радикал» України знову має намір взятися за свої улюблені вила. Він заявив, що нова влада поспішає продати землю, бо розуміє, що завтра у них не вийде.

Він закликав українських селян і фермерів об’єднуватися і винести на вилах новообраний парламент, і уряд.

“Я разом з селянами спалю до чортової матері цей парламент, але ми не дамо продати наше майбутнє”, – заявив Ляшко.

Екс-депутат вважає, що намір нової влади дозволити продаж землі, в тому числі й іноземцям, суперечить Конституції. При цьому Олег Ляшко виступає за проведення референдуму з цього питання. Проте українці в коментарях, не підтримали таку ініціативу Ляшка, зазначаючи, що він вже достатьо напрацювався на благо країни, і доволі вдало збагатився, як на простого роботягу нардепа. В дописі під відео, почали перераховувати майно, яким володіє Ляшко та його родина. А ініціатива Зеленсього про позбавлення партії, які не пройшил фінансування – чудова ідея.