Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко публічно озвучив умови, при яких він може подати у відставку зі свого поста.

Про це глава МЗС заявив в ефірі політичного ток-шоу “Свобода слова” на телеканалі ICTV, коли йому поставили запитання, чи існують якісь обставини або рішення, через які він може піти у відставку.

“Не треба навіть якихось рішень. Я можу скласти мандат сам в будь-який момент. Якщо моя допомога, мої знання дипломата будуть більше не потрібні цьому уряду і цьому президенту, я готовий позбутися цієї позиції. В цьому немає проблем “, – сказав Вадим Пристайко

Президент Володимир Зеленський вважає, що більшість українців хочуть, щоб він домовився з лідером країни-окупанта РФ Володимиром Путіним про “можливості взаємодіяти і так побудувати відносини, щоб не вмирали люди, щоб наша торгівля якщо не процвітала, то хоча б не вмирала”, зазначив Пристайко і додав

“… Вважаю, що ми, українці, які дали шанс конкретній людині – Володимиру Зеленському – стати президентом і повести цю країну вперед, не тільки розраховуємо, а вимагаємо від нього, щоб він зробив цю спробу. Він її зараз і робить, ми зараз спостерігаємо “, – сказав глава МЗС.