Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков поспілкувався з родичами нацгвардійців, які загинули 31 серпня 2015 року внаслідок підриву гранати біля парламентської будівлі, та наголосив на погіршенні ситуації у справі.

Про це він розповів під час брифінгу.

“Найтрагічніше те, що загинули чотири молодих хлопці, які віддали життя навіть не на Сході, де йде війна, а в центрі нашої держави, на мирних вулицях, на одній з головних площ. Дуже важко про це говорити.

Ми поспілкувалися з рідними, ситуація досі не зрушилася з мертвої точки, вона навіть погіршилася. Тому що одна особа, яка звинувачується в цих подіях, вона сьогодні знаходиться на волі. Інша особа, як кажуть родичі, затягує максимально цей процес.

І вже не перший рік ми не бачимо вироку суду. Хотілося б все ж таки, щоб суд визначився і дав свою оцінку тим подіям, які відбулися в центрі держави п’ять років тому”, – зазначив Дмитро Разумков.

Раніше, біля Верховної Ради України розпочалися поминальні заходи на честь чотирьох військовослужбовців Нацгвардії, які загинули внаслідок вибуху бойової гранати 31 серпня 2015 року.

Так, під стінами ВР розпочалися поминальні заходи на честь гвардійців 1-ої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка: Ігоря Дебріна, Дмитра Сластнікова, Олександра Костини та Богдана Дацюка.

Низько вклонитися та віддати шану загиблим героям прийшли до Стіни пам’яті полеглих за Україну Михайлівського Золотоверхого монастиря голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, голова Житомирської обласної організації партії «Слуга народу» народний депутат Андрій Клочко, ректор Державного університету Житомирська політехніка Віктор Євдокимов.

Військовослужбовці загинули 31 серпня 2015 року від вибуху гранати, коли під стінами ВРУ були сутички в знак протесту ухвалення ВР змін до Конституції України.

Наразі біля ВР зібралося керівництво парламенту, зокрема, голова ВРУ Дмитро Разумков, а також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та його заступник Антон Геращенко, народні депутати. Також присутні родичі загиблих.

Крім цього, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявляє, що Україна навряд чи зможе амністувати військових злочинців, які воювали на Донбасі проти українців

“Цілковита амністія є військовим злочином, і в жодній державі світу це не підлягає амністії. Це – реалії, з якими стикався світ вже багато років, і я думаю, що Україна тут навряд чи може йти своїм окремим шляхом”, – сказав Разумков.