У понеділок, 8 березня, в Конча-Заспі Київської області біля резиденції президента України Володимира Зеленського о 17:00 почалася акція протесту з вимогою звільнити Сергія Стерненка та Андрія Антоненка.

Як повідомив у Телеграм-каналі журналіст Андрій Павловський, біля в’їзду в резиденцію помітили автобуси Нацполіції та Нацгвардії.

Відзначається, що люди, які потім попрямували до держдачі глави держави, збиралися біля станції метро “Видубичі”.

«Безневинні ув’язнені не мають часу чекати. Антоненко, Стерненко і багато інших вже за гратами», – заявляють організатори акції.

На акції людей зовсім небагато. Не більше 150.

Вони скандують «Стерненку волю, Ріфмастеру волю»

Окрім того, прихильники Стерненка запалили фаєри і димові шашки, частково перекривши автомобільну трасу.

Вони також закликали завтра о 9 ранку збиратися біля готелю “Президент” (вул. Госпітальна, 12), де судді з усієї країни будуть намагатися обрати членів Вищої ради правосуддя.

За словами протестувальників, вони будуть вимагати зміни правил відбору членів ВРП, куди повинні увійти “порядні люди, які не дозволять тримати патріотів і невинних людей за гратами, і відпускати вбивць і корупціонерів”.

Організаторами заходу виступили прихильники Стерненка, рух за звільнення обвинуваченого у вбивстві журналіста Павла Шеремета Сергія Антоненка Free Riff, а також проект Free Hong Kong Center.

Що цікаво, підключився до акції і Віталій Шабунін.

Поки “журналісти” вимочували Авакова в теплій ванні”, його підлеглі кожен другий день вчиняли злочини проти українців. Про це у своєму відеоблозі “Право на гідність” розповів керівник Центру протидії корупції.

“Наприклад, з’ясувалося, що другого засудженого у справі Стерненка поліція змушувала свідчити проти Сергія. Схоже, що Аваков не лише кришує нападників на активістів, він фальсифікує проти активістів справи”, – заявив Шабунін.

За його словами, в одному з інтерв’ю глава МВС сказав про Стерненка наступне: “В чому його героїзм?.. Чи, може у нього є досвід якихось хороших звершень?”. Шабунін сказав, що насамперед Стерненко не вкрав 14 мільйонів гривень податків, а, наприклад, сину Авакова за таку крадіжку НАБУ підозру вручило.

“Якраз коли Стерненко захищав Одесу від сепаратистів і бандитів Труханова, син Авакова, за даними НАБУ, пиляв на закупках спорядження для бійців АТО”,– зазначив він.