диверсія

В ході проведення антитерористичних і антидиверсійній заходів співробітниками СБУ було затримано диверсійну групу зрадників – донеччан, які вели підготовку з підриву залізничних колій під Запоріжжям.

Оперативники встановили, що роботу підривників курирував інструктор з Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає Корупція.інфо

«В рамках масштабних антитерористичних та антидиверсійній заходів, зокрема, щодо охорони стратегічно важливих об'єктів, співробітники СБУ затримали двох диверсантів, які планували підірвати залізничний шлях на ділянці« станція ім. А. Олімова »-« Запоріжжя-2 ».

За оперативними даними СБУ, отриманими ще на початку січня російським інструктором (громадянин РФ) була створена диверсійно-розвідувальна група для здійснення терористичної і диверсійної діяльності в Запорізькому регіоні. Нами задокументовано системне планування та цілеспрямовану діяльність зловмисників, спрямовані на вчинення диверсії », – повідомляють в СБУ.

В ході розслідування було виявлено, що диверсанти планували не просто вибух шляхів, а мали намір пустити під укіс поїзд, щоб посилити вибух ще й у жертвами.

«Так, СБУ було встановлено, що двоє жителів Донеччини заздалегідь прибули в Запоріжжя. Вони підшукали собі тимчасове житло і почали підготовку до скоєння диверсії.

Крім цього, вони викрали на одній зі станцій пристрій суворого обліку, т.зв. «Гальмівний башмак». Пристрій для сходу поїзда з рейок («черевик» з вкладеною в нього гранатою РГД-5) диверсантами було встановлено в місці найвищої швидкості поїзда (з урахуванням місцевості висота схилу дозволяла нанести максимальної шкоди (!)) », – Повідомляють у прес-службі.

В ході проведеної спецоперації із затримання зловмисників, обидва зрадника були арештовані співробітниками СБУ. Під час обшуку в знімається ними квартирі були знайдені докази, що доводять їх злочинні наміри.

«Під час обшуку орендованої ними квартири оперативники вилучили гранати з запалами, три тротилові шашки (вагою 400 грамів кожна), план-схему міста, карти з позначками автомобільних і залізничних доріг Запоріжжя. Слідчими розпочато кримінальне провадження за ст.ст.15,113 (закінчений замах на диверсію) КК України », – наголошується в повідомленні.