В останньому ефірі своєї програми Шустер прочитав сильний лист від Саакашвілі.

У листі йдеться про те, що лише український народ і ніхто більше не зможе утримати можливу агресію з боку Росії. Також Міхеїлу Саакашвілі боляче спостерігати за тим, як продажні політики роз’єднують народ, серед такого списку є його друзі, ймовірно мова йде про Гордона.

Лист справді потрібний, і навіть дивно, що Шустер його прочитав, адже там чорним по білому говориться: припиняйте ахметівські політики, ви країну руйнуєте. Скільки можна воювати проти влади, тим самим підриваючи суверенітет України? Сподіваємося, надсилання звернення Саакашвілі люди зрозуміли правильно та вимкнули канал Україна.

Передаємо лист Саакашвілі в оригіналі:

Я перебуваю незаконно у тюремній камері в країні, де мене підтримує більшість населення та вдячний кожному, хто бере участь у боротьбі за моє визволення.

Як у політичного ув’язненого, у мене доступ до інформації досить обмежений, але все одно новини доходять.

Україна у небезпеці. У меж безпрецедентна концентрація ворожих сил. Захід уже сказав, що у військових діях не братиме участі, але у разі подальшого вторгнення – будуть в основному серйозні економічні санкції. Чи достатні вони для того, щоб зупинити Путіна не впевнений, але знаю, що його зупинить тільки єдність і рішучість народу України. Рішучості в українців не позичати.

Я неодноразово переконувався, що Президент Володимир Зеленський не має жодного страху перед Путіним (що в нашому регіоні є унікальною якістю), і немає такого страху і бійців у траншеях, і серед резервістів.

Але, на жаль, з єдністю все набагато складніше і мені дуже боляче спостерігати як українські політики з різних боків (і серед них багато моїх друзів) – просто послаблюють країну своєю роз’єднаністю внаслідок чого поляризація посилюється щодня, а прірва розширюється безповоротно.

Звичайно, існує багато проблем, але саме зараз – не час вчеплюватися один одному в горло і, намагатися задушити опонента, вбивати країну.

Коли загроза настільки реальна сьогодні, і до виборів далеко, думаю, варто долаючи розбрат та міжусобиці, створювати та зміцнювати єдиний фронт проти агресора не навколо влади, а навколо та заради України!

Коли буде єдність – весь світ набагато більше підтримуватиме.

Наша сила – у єдності! І тоді жоден агресор не посміє поткнутися далі в Україну!

Схожі думки адресував Шустеру як рупору Ахметова і президент України Володимир Зеленський під час свого прес-марафону.

Зеленський сказав, що розхитування ситуації всередині країни відбуваються у тому числі і завдяки Шустеру, як журналісту.

Пряма мова Зеленського: “Завдяки вам це теж відбувається – ось це розхитування постійне ситуації всередині нашої країни”.

“Завдяки засобам масової інформації. Тому що інформація доноситься до наших людей завдяки ЗМІ”.

Своєю чергою розхитування внутрішньополітичної ситуації в Україні може спонукати РФ до подальшої військової агресії.
Таку думку висловив керівник Центру оборонних реформ Олександр Данилюк під час круглого столу в Укрінформі.

“Бо якщо ми матимемо глибоку політичну й суспільну кризу з “війною всіх проти всіх”, може виникнути ситуація, в якій спокуса для росіян буде вищою, ніж голос ratio (розуму – ред.)”, – зазначив Данилюк.

Водночас, вважає експерт, у нинішній ситуації слід нарощувати залучення військово-технічної підтримки України з боку Заходу.

“Сигнали про збільшення допомоги й без нашої участі вже надходять з боку США, Канади, Великої Британії. Цією ситуацією слід скористатися тим більше, що зараз немає Афганістану, і зрозуміло, що ОПК-лобі в цих країнах зацікавлене, щоб знайти нові ринки, й Україна для цього чудово підходить”, – вважає Данилюк.