Ледь не щодня втрати росіян складають близько сотні осіб. Через це окупанти дещо “заспокоїлися” у атаках. Про це повідомляють у Штабі оборони Запорізького краю.

“На Запорізькому напрямках противник минулої доби активних бойових дій не проводив. Наші військовослужбовці гідно тримають удар, здійснюючи успішні контрнаступальні дії, про що свідчать статистичні дані щодо втрат російської армії у Запорізькій області”, – йдеться в повідомленні.

Днями до моргу в Горлівці із Запорізької області доправили понад сотню тіл загиблих окупантів. Наступного дня українські захисники вбили 24 окупанти та поранили 27. А ще за день до прабатьків відправили три десятки російських вояк та півсотні поранили. Крім того, захисники України ліквідували російського підполковника у відставці Дмитра Савченка, який вів за собою окупантів на Донбас. Пенсіонер із Саратова, який хотів воювати з нацистами і “бандерівцями”, вирушив на війну добровольцем, а додому повернувся “вантажем 200”.

Для мешканців регіону країни-агресора втрата Савченка – трагедія. На їхню думку, він загинув, захищаючи російський народ та майбутнє. Щоправда, пояснень про те, як можна захистити власний народ, нападаючи на сусідню державу, в регіональному ЗМІ вирішили не надавати.

“Щирі співчуття. Саратов сумує разом із рідними та близькими Дмитра Савченка. Він із повною самовіддачею виконав військовий обов’язок”, – написано в некролозі за окупантом.

Додамо, що захисники ЗСУ також ліквідували командира роти глибинної розвідки російської окупаційної армії, який воював проти нашої країни у 36-й мотострілецькій окремій бригаді. Та поки, на росії оплукують генебно загинувших окуапнтів, збройні сили продовжують активні бойові дії, визволяючи наші території від загарбників. Так, Українські військові відійшли від Попасної на заздалегідь підготовлені більш міцні позиції.

Про це повідомив у Телеграмі голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

“Наші війська відійшли від Попасної. ЗСУ знаходяться зараз на більш міцних позиціях, які підготували завчасно. Плани рашистів захопити повністю Луганську область до 9 травня нездійсненні”, – зазначив очільник ОВА.

Він додав, що всі вільні населені пункти Луганщини є гарячими точками, зараз їдуть стрілецькі бої в Білогорівці, Воєводівці та в напрямку Попасної. Підрозділи російської армії мають серйозні проблеми у веденні війни проти України. На полі бою загинуло багато офіцерів ЗС РФ, а ті, котрі їх замінили, не мають достатнього досвіду.

Про це йдеться у звіті британської розвідки з акцентом, що новим командирам навряд чи вдасться швидко підняти моральний дух окупантів і повести їх у наступ. Дані опубліковано у Twitter Міністерства оборони Великої Британії.

Зазначається, що складнощі у командуванні та управлінні, а також слабкі дії військовослужбовців на лінії фронту змусили військове керівництво РФ вивести на поле бою старших командирів. Вони, певно, візьмуть на себе особисте керівництво операціями.

“Російські командири рідко делегують оперативні повноваження своїм підлеглим, які, зі свого боку, не набувають життєвого лідерського досвіду. Проте незрозуміло, чи призвела присутність цих командирів на полі бою до уточнення або зміни оперативної концепції”, – йдеться у зведенні.

Британські розвідники зазначають, що помилкові припущення під час планування та невдачі у сталому розвитку продовжують підривати “прогрес” путінської армії на деяких напрямках.

Так, передова дислокація командирів піддала їх значному ризику, що призвело до непропорційно високих втрат російських офіцерів за понад 70 днів війни. Це також спонукало до того, що російські сили повільно реагують на невдачі й не можуть змінити свій підхід на полі бою.