рос танк

Заарештовано екіпаж «ДНР» -івського танка, затриманий українськими військовими у Красному Лучі, – повідомляє прес-служба Краматорського міськвідділу міліції.

17 лютого для трьох жителів Донецької області ізюмських судом було обрано запобіжний захід у вигляді арешту за ч. 5 ст. 260 «Участь у складі не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань і нападі на підприємства, установи, організації чи на громадян, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків» Кримінального кодексу України.

Троє фігурантів є екіпажем танка Т-72 російського виробництва. Вони були затримані українськими військовими у Красному Лучі і передані правоохоронним органам. При затриманні при них знаходилися військові квитки так званої «ДНР».

Командир танка – 43-річний чоловік, раніше працював гірничим майстром. 49-річний водій-механік раніше працював муляром. Обидва вони судимостей не мали. Наймолодший член екіпажу – 24-річний гірник з позивним «Великий» вже мав судимість. Всі троє бойовиків проходили спеціальну військову підготовку в батальйоні «Восток», вивчили мінно-підривну справу.

Інформація про «Великого» також містилася в базі даних сайту «Миротворець».

Співробітники карного розшуку Краматорського МВ ГУМВС України в Донецькій області та Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС Кіровоградської області та Управління карного розшуку провели кропітку роботу, в ході якої з'ясували, що фігуранти стояли на блокпостах в Макіївці, а також брали участь у бойових діях. Результатом розслідування стало оголошення про підозру у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 260 КК України та арешт всіх трьох танкістів.

Джерело: Корупція.інфо