money

До кінця 2015 року Україна повинна отримати близько $5,5 млрд від своїх міжнародних партнерів окрім тих коштів, які передбачаються в програмі МВФ. 

Про це повідомляється в укладеному між Кабінетом міністрів і Міжнародним валютним фондом меморандумі про економічну і фінансову політику, передає Корупція.інфо. 

Дані, опубліковані на сайті МВФ говорять про те, що за першу половину 2015 року Україна має намір отримати близько 3,233 млрд доларів. З них випуск євробондів складе 1 млрд $, наприкінці весни Світовий банк надасть Україні 500 млн $, допомога від Євросоюзу становитиме 1,032 млрд $, а також 701 млн$ повинно надійти з таких країн як Японія, Швейцарія, Норвегія і Канада.

У другій половині 2015 року кошти надійдуть від випуску ще одних євробондів орієнтовно 1 млрд $, Світовий банк виділить ще 500 млн $, а Європейський союз надасть допомогу Україні в розмірі 728 млн $.

Раніше згадувалося, що глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила про прийняття рішення про кредитування України в розмірі 12.348 млрд SDR або близько $17,5 млрд у рамках нової програми розширеного фінансування (Extended Fund Facility, EFF).

В рамках нової чотирирічної програми кредитування МВФ надасть Україні перший транш у розмірі $5 млрд.

Додамо, що уряд Швеції планує надати Україні кредит розміром $100 млн. Причому, відсотки шведська сторона візьме на себе. Про це заявив Президент України Петро Порошенко.