JPG
 
Президентові США Бараку Обамі залишилося лише поставити підпис під рішенням передати Україні летальну зброю. Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій.
Наголошується, що всі технічні питання про надання Америкою летальної зброї для української армії узгоджені.
 
"Питання летального озброєння лежить на столі Обами. Позитивно, що всі технічні узгодження вже пройдені. Але у них перший аргумент: якщо вони дадуть нам летальне озброєння, то і Путін дасть ще більш нового летального озброєння. Але він ще хіба що ядерну зброю не задіяв. Все, що має російська армія, воює на нашому фронті", – заявив Парубій.
 
За його словами, українські дипломати провели велику кількість розмов з представниками влади США і додав, що не менш важливим є питання надання Україні нелетальної зброї.
 
"Мова йде про радари, які можуть виявляти вогневі точки супротивників, про безпілотники, які працюють на висоті більше 2 тисяч метрів, радіостанції. І навіть ті броньовані автомобілі, які ми вже отримали. Я вважаю, це дуже великий і серйозний крок для України. Є повне розуміння в Конгресі, і республіканців, і демократів", – підкреслив віце-спікер Ради.
 
Нагадаємо, кілька днів тому повідомлялося, що сенат США одноголосно підтримав резолюцію, що закликає президента Барака Обаму прискорити передачу Україні оборонного летального озброєння. Раніше Палата представників Конгресу США переважною більшістю голосів прийняла цю резолюцію.

Читайте також:  Путін хоче продемонструвати силу і до 9 травня нанести потужний удар по Україні – Парубій

Джерело: Корупція.Інфо