JPG
 
На Хмельниччині затримали та порушили кримінальне провадження стосовно 38-річного мешканеця м. Шепетівки, який брав активну участь як стрілок-розвідник в тероритичній організації «ДНР».
 
Про це повідомили в прес-службі ГПУ.
 
Досудовим розслідуванням було встановлено, що неодноразово судимий мешканець Хмельниччини через представника бойовиків у мережі Інтернет, у червні 2014 року вступив до терористичної організації «ДНР». Від терористів отримав військову форму, зброю, посвідчення члена «ДНР» та позивний «Фіма».
 
Після проходження спецпідготовки зі здійснення розвідувальної і диверсійної діяльності, на території Донецької області брав уктивну участь як стрілок-розвідник  в бойових діях проти сил АТО.
 
Проте, внаслідок отримання травми,  бойовик повернувся на Хмельниччину на лікування, після чого і був затриманий правоохоронцями, які під час обшуку за міцем проживання терориста, в Шепетівці, вилучили осколкову гранату.

Читайте також:  Мера Харкова судитимуть в Полтаві

Зазначимо, проти стрілка-розвідника, прокуратурою Хмельницької області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні  за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та терористичній групі) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. 
 
Наразі бойовик перебуває під вартою, а кримінальне провадження стосовно обвинуваченого спрямовано до суду для розгляду.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялось, Генеральна прокуратура України повернула державі 20 га землі в Одеській області, яку незаконно привласнив екс-секретар РНБО. 

Джерело: Корупція.Інфо.