тб

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення розпочинає моніторинг щодо дотримання українськими телеканалами вимог закону про заборону російських фільмів та серіалів, у яких звеличуються "подвиги" силових структур РФ.

Про це повідомив на брифінгу голова Нацради Юрій Артеменко, передає Корупція.інфо

За його словами, поки що про виявлені порушення Нацрада інформуватиме власне телеканали, але з 4 червня повідомлятиме про такі факти Державному агентству з питань кіно – органу, уповноваженому накладати штрафи.

"Вже сьогодні ми починаємо. Після того як закон опублікований, ми просто моніторимо телеканали, повідомляємо їх про те, що є порушення де-факто і де-юре закону, але штрафу вони не підлягають. Це просто такий стимулюючий захід, нагадування про те, що, будь ласка, пам'ятайте, що з 4 червня буде жорсткіше", – сказав Артеменко.

Голова Нацради нагадав, що штрафи для телеканалів-порушників накладатимуться у розмірі від 10 до 50 мінімальних заробітних плат.

Артеменко висловив сподівання, що українські телеканали не чекатимуть цієї дати і розпочнуть змінювати сітку мовлення і програму вже зараз.