JPG

В Одесі правоохоронці затримали 31-річного чоловіка, уродженця Дніпропетровської обл., який викрав і катував заради викупу мелітопольського лікаря. Лікар помер у лікарні 9 квітня. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Як уже повідомлялося, 25 березня 2015 р. Мелітопольський міськвідділ ГУМВС України в Запорізькій області розпочав кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров'я людини).

Читайте також: Прикордонники затримали українця, підозрюваного у співпраці з терористами (ФОТО)

Нагадаємо, що у дружини одного з мелітопольських лікарів невідомий вимагав гроші за повернення останнього додому. Пізніше потерпілого з різаною раною шиї госпіталізували. Однак врятувати чоловіка не вдалося: 9 квітня він помер. У зв'язку з цим було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Наступного дня підозрюваного у скоєнні цього кримінального правопорушення затримали в м. Одеса.

"З'ясувалося, що злочин мав корисливі мотиви. Здобиччю 31-річного раніше неодноразово судимого за крадіжки та грабежі уродженця Дніпропетровської області, без постійного місця проживання, став золотий браслет вартістю 28 тисяч гривень. Тому в двох провадженнях додалося ще й третє, за ознаками ч. 1 ст. 187 КК України (розбій). Навіть незважаючи на те, що, згідно з чинним законодавством, санкція більш тяжкої статті поглинає менш тяжкі, зловмисник може чекати до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна", – йдеться в повідомленні.

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Читайте також: У Харкові знешкодили терористичну групу з 11 осіб (ФОТО)

Як повідомлялося раніше, 26 березня в несвідомому стані лікар був знайдений на орендованій квартирі зі слідами тортур, множинними колото-різаними ранами, глибокою травмою черепа і вогнепальним пораненням у шию.

Джерело: Корупція.Інфо.