Buzuna

Подібних вбивств найближчим часом може стати ще більше

Слідство встановило калібр зброї, з якої вбили журналіста і письменника Олеся Бузину і колишнього депутата від Партії регіонів Олега Калашникова.

Про це повідомив журналіст, експерт з питань безпеки Євген Лауер.

За даними джерела, Бузину вбили патроном калібру 7,62 мм, а Калашникова – 9 мм.

"З точністю до 90% патрон калібру 7,62 мм може належати пістолету ТТ. Але є й інша зброя, яка стріляє такими патронами. ТТ – найдешевший і найбільш ходовий пістолет", – розповів Лауер.

"А ось патрон калібру 9 мм, якою вбили Калашникова, може належати пістолету "Макарова" з точністю до 70%. На 30% такі патрони можуть належати якійсь більш дорогій зброї – "Глок" або "Хеклер Кох". Це дуже дорогі пістолети", – додав він.

За його словами, поки важко сказати, про що це може свідчити.

"Це може бути якесь об'єднання радикалів третього під'їзду, які зібралися, пристрілялися і поїхали в Київ за принципом "я їх ненавиджу". Це можуть бути також деякі хлопці, які приїхали із зони бойових дій, у них є зброя. Пістолетів Макарова і ТТ в зоні бойових дій, як собак нерізаних. Приїхали, постріляли під гаслом "Наведемо порядок, зменшимо кількість покидьків" і поїхали далі", – підкреслив експерт.

Він також додав, що подібних вбивств найближчим часом може стати більше.

"Ми і далі будемо стикатися з грубими вбивствами, тому що кількість людей, для яких убити людину нічого не значить, зростає дуже швидко. Тому треба, щоб порядні люди могли отримати дозвіл на легалізацію та придбання короткоствольної зброї для оборони. Тому, що кількість вбивств буде зростати. І ціни на послуги кілерів будуть падати", – зазначив Лауер.

Нагадаємо, Олеся Бузину вбили сьогодні близько 14.00 поблизу його будинку на вулиці Дегтярівській, 58. В Бузину стріляли з "Форд Фокус" темно-синього кольору. За словами сусідів, Олесь Бузина був на пробіжці.
Олег Калашников був застрелений 15 квітня на порозі своєї квартири на житловому масиві Виноградар в середу ввечері. Вбивця зробив 5 пострілів, зокрема, один в голову.

 

Читайте також: 

Відео з місця вбивства Олеся Бузини (ВІДЕО)

У Києві застрелили скандального журналіста Олеся Бузину (ФОТО)