У Міністерстві інфраструктури знову взялися за реформу ринку таксі. До кінця літа там обіцяють підготувати постанову уряду, якою всім легальним таксистам запропонують їздити винятково на номерах жовтого кольору, – передає Корупція Інфо

Популярне: ТЕРМІНОВО! Луценко показав ШОКУЮЧЕ відео у справі Гужви! Тепер все стало ЗРОЗУМІЛО!

 

Водіям потрібно буде лише отримати ліцензію на перевезення, а потім і жовті номера – в Головному сервісному центрі МВС – приблизно за 120 грн.

На думку урядовців, для водіїв це буде цікавою пропозицією, адже з жовтими номерами вони зможуть законно їздити правими смугами та зупинятися на зупинках громадського транспорту. Крім того, для пасажирів це може бути своєрідним знаком якості та безпеки автомобіля.

– Коли приїжджатиме таксі на жовтих номерах, пасажир знатиме, що це – повна персональна відповідальність за його безпеку. Щоб у нас не траплялися такі випадки, які ми мали біля Мінтрансу, коли загинув іноземець, який їхав на нелегальному таксі, – переконує заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

Крім того, у міністерстві вже пишуть новий законопроект про реформу ринку таксі. Урядовці сподіваються, що згодом їм вдасться навести лад у цій сфері. Адже нині більшість ринку – це нелегали. Наприклад, у Києві без ліцензії таксує кожен третій водій.