В Одеському обласному онкологічному диспансері регулярно відбуваються порушення трудового та кримінального законодавства з боку керівництва.

Як повідомляють “Вести”, з такою заявою до МОЗ звернувся колектив диспансеру.

У заяві співробітники вказують, що кожен пацієнт, який звертається в поліклініку, зобов’язаний здавати аналізи, навіть при їх наявності. Робити це пацієнти повинні в державній лабораторії, де аналізи коштують до 1200 грн. При цьому завідуюча лабораторією не має медичної освіти. У лабораторії диспансеру набір аналізів коштує 500-1200 гривень. Це дорожче, ніж в приватних лабораторіях. При цьому реактиви в лабораторію закуповуються за бюджетні кошти, а чек не видається.

Також керівництво диспансеру займається поборами з хворих: всі, хто вступає в відділення повинні сплатити 300 – 500 гривень, а також від 75 до 100 грн за перебування в палаті.

Головлікар Лук’янчук більше займається операціями, ніж управлінням, і поєднує роботу в диспансері з Медіном – на робочому місці його знайти практично неможливо.

Крім цього, з призначенням Лук’янчука, корупція в диспансері не зменшилася: прдовжується обов’язковий продаж ліків через аптеки “Айболит”, де ціни завищені в 2-3 рази, чеки не видаються, а різниця нібито передається головній сестрі Зацепило Т. Д .; тривають експерименти над хворими, що призводить до летальних наслідків – відомо, що лікар, який направив пацієнта на експеримент по випробуванню ліків, отримує від міжнародної фармкомпанії від 1000 доларів, які забирає курирує фонд “Віра, Надія, Любов” Ірина Потоцька; триває перепродаж ліків, закуплених за державні гроші за завищеними цінами.

Також Лук’янчук привів в медустанову на посаду завідувача лабораторії Бокал І.І., яка вимагає з важких хворих гроші за аналізи перед операцією, хіміотерапією. За відмову у виконанні вказівок, вона нібито звільнила 11 кваліфікованих співробітників диспансеру.

За час роботи Бокал, за словами співробітників, вона:примушує лікарів чергувати цілодобово; принижує честь і гідність співробітників диспансеру; примусово переводить співробітників з одного місця роботи на інше, не проводячи інструктажів; вимагає фальсифікувати результати аналізів; при цьому аналізатор електролітів не працює, а результати видаються щодня; тести на гепатити проводяться одним тестом на 3-4 пацієнтів.

Як пояснюють співробітники медустанови – всі засоби, що отримуються керівництвом онкодиспансеру в результаті протиправних діянь, йдуть на боротьбу дружини Лук’янчука – Дубініної за місце в кріслі ректора Медіна.

Однак реакції від “верхівки” області з цього приводу немає, питання, чому обласні чиновники з губернатором Максимом Куцим не реагують на заяви співробітників медустанови, від якої залежать життя людей, залишається відкритим.