Значна частина медичного персоналу обласної інфекційної лікарні Харкова, в тому числі і директор, заразилися на COVID-19, багато співробітників звільняються, а лікувати людей нічим.

Про це пише в Facebook написав професор Харківської медакадемії післядипломної освіти Володимир Корсунов, який побував в інфекційній лікарні Харкова на консиліумі.

“Сьогодні був на консиліумі в відділенні інтенсивної терапії (ВІТ) лікарні, оглядав завідуючу одного з відділень, яка потрапила туди з двобічною пневмонією та позитивним тестом на COVID-19. Поки вистачає звичайної оксигенотерапії, але створюється враження, що це ненадовго”, – пише Корсунов.

Він повідомив, що коронавірусна інфекція підтверджена також у заступника директора з медичної частини, завідувача ВІТ, трьох анестезіологів та багатьох лікарів, медичних сестер, молодшого персоналу. Крім того, співробітники лікарні щодня звільняються.

“Лікарня місяць поспіль завантажена на 100 і більше відсотків, але жодна інша лікарня другого за чисельністю населення міста України не приймає хворих з підозрою на COVID-19! Обстановка в лікарні на межі вибуху!”, – пише Корсунов.

Крім того він спростував інформацію про те, що лікарні повністю забезпечені всім необхідним для лікування хворих з коронавірусом.

“До речі про те, що все забезпечено і все є, а корупціонери-лікарі направляють рідних по лабораторіях і аптекам – директор лікарні купує собі ліки за власні кошти, а на ліки для завідуючої відділенням, яка зараз перебуває у ВІТ, збирають кошти всією лікарнею. Ось таке життя насправді “, – йдеться в публікації.

Професор звернувся до українців, які масово нехтують порадами медиків і не виконують елементарних правил, які можуть допомогти не захворіти на COVID-19.

“Тому знайте, я звертаюся до всіх тих, які не носять маски в супермаркетах і магазинах, з 25.05 поринуть в метро – лікувати Вас буде нікому!”, – попередив Корсунов.

Нагадаємо, станом на 24 травня в Україні коронавірусну інфекцію підтвердили у 20 986 людей, за добу додалося 406 хворих.