мартиненко

Однією з перших реакцій на репортаж про роль українських олігархів у роботі торгових посередників у Відні стало підтвердження від екс-міністра і колишнього народного депутата Давида Жванії. Він підтвердив висловлені в статті підозри і навіть назвав прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка одним з основних учасників схеми.


Як пише австрійське видання Kurier, репортаж про відмивання грошей українськими олігархами через два непоказних офіси, розташованих у Відні, справив ефект вибуху бомби в українському політикумі, передає Корупція Інфо

Величезні потоки урану, титану, газової та хімічної продукції переміщалися між Казахстаном, Україною і Росією.

Суть справи: в центрі Відня розташовані два офіси компаній "Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG" і "Antra GmbH". Хоча офіційно ними управляє австрійський директор, насправді вони знаходяться під контролем народного депутата України Миколи Мартиненка.
Ці скромні компанії ведуть дуже активну діяльність. Вони купують уран для українських ядерних реакторів в Казахстані, поставляють природний газ на Одеський припортовий завод в Україні, а також реалізують його продукцію.

Але особливо впадає в око те, що вони постачають титан з України для російської оборонної промисловості, хоча фактично країни перебувають у стані війни. І при цьому відмінно заробляють, виставляючи 30% або навіть більшу націнку при перепродажі.


Австрійський директор стверджує, що все було законно – навіть враховуючи торговельне ембарго ЄС і приписи банків. Але українські слідчі виявили, що за угодами стоїть безпосередньо Микола Мартиненко.