При виборі коханців політики України та їхні діти не дивляться у партійні квитки.

Як і шекспірівські Монтеккі та Капулетті, в Україні опоненти сміливо закохуються та одружуються із затятими ворогами.

Часто батькам-політикам з різниз партій тільки й залишається, що змитирися з бажаннями своїх чад, няньчити спільно внуків і продовжувати чубитися у Верховній Раді. Або ж і самим шукати коханих в лавах опонентів.

Часом, у такий спосіб вдається навіть переманити депутатів з ворожої партії в свої ряди. 

Та, здебільшого, політика не заважає коханню. Читайте  рейтинг VIP-шлюбів дітей з ворожих таборів!

№5: Симоненко і Ващук співають за столом

Син затятого комуніста номер один Андрій Симоненко і дочка соратниці Литвина Тетяна Ващук відгуляли своє весілля тихо і скромно у ресторані в Пирогово.

Однак їхній шлюб наробив чимало галасу в політиці. Оскільки батьки пари не дуже й товаришують у Верховній Раді.

Та політичні чвари залишилися лише в стінах законодавчого органу влади України.

За кулісами Симоненко і Ващук збираються за родинним столом на свята, співають пісень і граються з внуком Володею. Втім, у підсумку, шлюб Андрія та Тетяни виявився не дуже щасливим – донька Ващук уже кілька років не живе з чоловіком. Та й головний комуніст Симоненко вже далеко за бортом української політики.

№4: Тарасюк і Костенко няньчать внука

Лідер Української народної партії Юрій Костенко через сина був змушений поріднитися з рухівцем Борисом Тарасюком. Ростислав шокував батька звісткою, що збирається одружитися з дочкою його політичного опонента – Богданою Тарасюк.

Таємні стосунки Ростислава і Богдани тривали близько двох років, доки син врешті не вирішив "порадувати" Юрія Костенка новинами про весілля.

"Він, зрештою, зізнався: сказав, що кохає її і хоче одружитися. Я сказав сину: добре, а хто ця дівчина? А він каже: дочка Бориса Тарасюка. А чому ж ти раніше мені нічого не казав? Він щось відповів, але я вже не пам'ятаю", – згадує Костенко.

Остаточно лідери Народного Руху і УНП поріднилися, коли стали дідами і приїхали разом в пологовий будинок. В кулуарах Ради навіть почали говорити про можливе об'єднання партій.

Однак самі опоненти не збираються миритися між собою. Останнє, з чим погодилися Тарасюк і Костенко, – це вибір імені для їхнього онука. Малого назвали Іваном, на честь батька як Тарасюка, так і Костенка.

№3: Горбаль і білявка від Народного Фронту

Член Партії Регіонів Василь Горбаль зовсім не приховує свого кохання до Тетяни Донець. Невдовзі після розлучення з дружиною – співачкою Галіною, йому припала до душі білява депутатка від БЮТ, яка обіймала посаду в Шевченківській райраді Києва.

"Ми познайомилися, коли мій попередній шлюб розпався. Але близькими наші стосунки стали після того, як я став жити своїм окремим життям", – поділився регіонал Горбаль.

№2: Льовочкіна і БЮТівець Чудновський

Ще не так давно Віталій Чудновський відповідав за охорону лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко і носив її на плечах на Майдан Незалежності. Однак тепер йому доведеться піклуватися про іншу Юлію – ворожу для "БЮТ" регіоналку Юлію Льовочкіну.

Свого часу в  об'єктив фотографів потрапив телефон сестри екс-голови Адміністрації Президента саме тоді, коли вона у Верховній Раді вела любовну переписку з опозиціонером.

"Все нормально. Я тебе кохаю. І мені так хреново… Бл**ть", – написав Віталій Чудновській своїй коханці. На що вона відповіда БЮТівцю: "Ну не сиди тут. Йди погуляй, подихай… Потім до прокуратури сходиш". Щоправда, статус стосунків між представниками ворогуючих партій зрозуміти важко, оскільки Льовочкіна і Чудновський ніколи не афішували свої амурні справи.

№1: Янукович відбив у Тимошенко тестя

Найскандальнішою парою все ж став вже покійний син екс-Президента України Віктор Янукович-молодший та його дружина Ольга Корочанська. Батько нареченої Станіслав Корочанський ще до весілля був соратником Юлії Тимошенко. І чотири роки очолював осередок "Батьківщини" в місті Соледар на Донеччині. Та весілля доньки змінило його політичні погляди.