Станом на ранок 19 серпня, згідно з інформацією інформаційно-аналітичного центру РНБОУ, сили АТО продовжують операцію з блокування терористів в районах Луганська, Донецька та Горлівки.

Напередодні ввечері керівники силових відомств і президент Петро Порошенко обговорили нову тактику дій в зоні АТО. Головне завдання – перекрити поставки в Україну озброєння і боєприпасів через неконтрольовані ділянки кордону. Президент доручив силовикам перегрупувати сили і продовжити наступ. Нашою армією проводяться активні бойові дії біля населених пунктів Станиця-Луганська, Ясинувата, Жданівка, Нижня Кринка. Українські силовики також продовжують блокувати Іловайськ. Закінчена оперативне відпрацювання населених пунктів Мала Іванівка та Андріановка. Завершується ізоляція Алчевська.

В умовах активних бойових дій саперами НД України за останній тиждень знищено більше 20 тисяч мін, снарядів і гранат. Так як бойовики використовують міни новітнього зразка, військові інженери знешкоджують їх методом підриву. У зв'язку з пошкодженнями ліній електропередач в Донецьку зупинено основне джерело водопостачання міста – Верхнекальміусская фільтрувальна станція. Всього в даний час в Донецькій області без електрики залишаються 77 населених пунктів. Відключений від електромережі Авдіївський коксохімічний завод, підприємство змушене призупинити свою роботу. Користувачі соцмереж інформують, що ніч у Донецьку проходить під шуми вибухів і стрілянину.

У центрі Луганська почалися вуличні бої між українською армією і збройними загонами ЛНР. Про це повідомив спікер РНБО Андрій Лисенко.

"Сьогодні до центральних частин міста Луганська дійшли вже деякі наші підрозділи і на вулицях вже йдуть бої", – сказав Лисенко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV. Як повідомляє прес-центр оперативного командування АТО «Північ», до ранку вівторка – Луганськ буде повністю блокований для виходу терористів. Після чого, як вважають, почнеться зачистка обласного центру.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк обіцяє, що найближчим часом силовики почнуть «зачистку» Донбасу. "Сили АТО незабаром будуть готові до вирішальної стадії операцій по визволенню Донецька, Луганська та інших населених пунктів".

Джерело: ІНФОРМАТОР.su