Нечуваний випадок: поліція погрожувала водієві та довела до приступу 15-річного діабетика

Під час поліцейського «відпрацювання» у місті Хотин, що на Буковині, правоохоронці погрожували водієві автоматом, вибили скло в його автомобілі, а 15-річного сина-діабетика довели до приступу. Про це повідомляє сайт БУКОВИНСЬКА ОКРУГА з посиланням на сторінку активіста «Дорожнього контролю» Віталія Мацьоцького у Facebook

За словами активіста Віталія Мацьоцького , у ніч на 8 жовтня близько опівночі чернівецькі патрульні разом з анонімними автоматниками проводили відпрацювання в Хотині. Тоді Віталію подзвонив водій, який просив допомогти йому. Судячи з пояснень, його зупинили поліцейські, пояснивши це тим, що в водія не горить габарит. Правоохоронці попросили його вийти з машини і пред’явити документи, але водій погодився лише пред’явити документи.

Тоді патрульний відступив назад, і говорити з водієм підійшов автоматник, одягнений «за останнім писком НАТОвського зразка». Він прицілився у вікно і почав відраховувати три секунди, щоб водій вийшов. На рахунок «три» він вибив дулом автомата вікно і з фразами на кшталт «синок, сюда» і «ти шо, бл*» поліція витягнула з машини і водія, і його неповнолітнього пасажира.

Юлія Зозуля: “Хочу, щоб українці не чули страшні цифри “200” і “300””

Обох обшукали та відібрали телефони, на які знімалася вся «сцена». Через таку стресову ситуацію у 15-річного пасажира, який виявився діабетиком, почався приступ. І дитина, і водій благали викликати «швидку», і тільки через певний час правоохоронці зателефонували у 103. Лікарі встановили у хлопця підйом рівня цукру в крові у понад 4 рази. Підлітка госпіталізували, а водія забрали на освідчення, залишивши його машину з розбитим склом на узбіччі. За результатами освідчення у водія не знайшли жодних речовин у крові.

Просто у лікарні на водія склали постанову «за неосвітлений номерний знак» і протокол «за непокору вимозі працівника поліції» (ст. 185 КУпАП). Коли водій попросив з’ясувати, хто був тією особою з автоматом, йому відповіли, що це засекречений боєць секретного спецпідрозділу.

В УПП Чернівців активісту Віталію Мацьоцькому не дали жодних пояснень, натомість запропонували звернутися з письмовим запитом.

Як зазначає Віталій, посилаючись на власні джерела, той неадекватний автоматник – це беркутівець, який успішно склав переатестацію. Йому також повідомили, що той момент, коли дулом вибивали шибу, на потрапив на відео з потративних поліцейських камер – готують версію про «забули увімкнути».