В Приморському районному суді Одеси в середу, 21 грудня, активісти однієї з громадських організацій, які вели зйомку судового засідання, напали на суддю Анатолія Деруса, повідомила прес-служба суду. – повідомляє Корупція.Інфо

Інцидент стався близько 14:00. Суддя головував на слуханнях у кримінальній справі проти Володимира Пекарюка, який, за повідомленнями місцевих ЗМІ, брав участь у зіткненнях в серпні 2014 року на концерті Ані Лорак в Одесі.

«Під час засідання у залі були присутні представники громадськості та інші особи з відеокамерами, які здійснювали відеозапис судового засідання. Після оголошення перерви в судовому засіданні суддя Дерус пішов на інше судове засідання… Згодом за Дерусом пішли активісти, які дорогою до іншої зали штовхали суддю в спину руками і ногами. Плювали в нього, при цьому провокуючи його, висловлювали на його адресу погрози, чинили тиск», – повідомили в суді.

Потім вони спустилися в їдальню суду. Як повідомило агентство УНІАН, За неофіційними даними, активісти під час нападу були в балаклавах.

У суді зазначили, що ці події відбувалися в присутності свідків, а також адвоката і прокурора.

У прес-службі повідомили, що після інциденту судді Дерусу стало зле, і для нього до суду викликали «швидку допомогу».

Серед тих, хто брав участь у нападі на суді, як йдеться у повідомленні, був чоловік з прізвищем Ходіяк та іменем, що починається на літеру С. У ЗМІ є інформація про Сергія Ходіяка, який брав участь у одеських подіях 2 травня 2014 на боці проукраїнських активістів. Його звинувачують у вбивстві «антимайданівця» та пораненні головного редактора одного з місцевих видань.