У частини карток «ПриватБанку» перестала працювати оплата в терміналах і PayPass.

Частина користувачів карт «ПриватБанку» ще з минулого тижня помітили, що карти не завжди нормально приймають при оплаті: наприклад, при спробі заплатити за товар в терміналі магазину, а також при використанні PayPass.

Хтось не зміг розплатитися на заправці, хтось – за продукти.

У банку пояснили, що проблему можна вирішити тільки заміною карти.

Повідомляє Корупція. Інфо з посиланням на ЗМІ.

За даними банку, безконтактні платежі можуть не працювати приблизно у 10 000 карт, що складає 1% від загального числа карт, випущених банком. У «Приваті» обіцяють безкоштовно перевипустити ці карти.

Проблема стосується карт, чий номер починається на 54570822*. Ці карти працюють, якщо користуватися ними в «Приват24» або банкоматах.

«Причиною некоректної роботи чіпів у частині випущених банком карток, зокрема, транспортної, є збої в обробці параметрів при зчитуванні інформації з чіпів певного типу і виробника, який використовувався при випуску однієї з партій наших карт», – говорить керівник роздрібного бізнесу банку Олексій Шабан.

Перевипустити миттєву карту можна в будь-якому відділенні (комісію обіцяють компенсувати). Платну персоналізовану картку в банку теж обіцяють переоформити безкоштовно, для цього рекомендують залишати заявки по телефону 3700.
 
Якщо користувач карти знаходиться за кордоном і у нього карта MasterСard, можна спробувати використовувати контактний чіп або зняти готівку (банк обіцяє компенсувати комісію в цьому випадку).