Парубій розжився дорогими речами на посаді спікера ВР.

Протягом минулого року Парубій отримав від іноземних політиків 18 подарунків, передає Корупція. Інфо

Андрій Парубій у 2016 році отримав 18 подарунків від іноземних політиків, громадських діячів, послів та іноземних делегацій.

Про це, посилаючись на відповідь апарату Ради на відповідний запит, повідомляють "Українські новини", зазначаючи, що "в травні 2016 року президент ПАРЄ Педро Аграмунт подарував Парубію фірмову краватку "Рада Європи" бордового кольору, маршалок Сенату (верхня палата парламенту) Польщі Станіслав Карчевський – набір запонок і диск з композиціями польського композитора Фредеріка Шопена, а голова Сейму Литви Лорета Граужінене – вовняне кашне".

"У червні 2016 року президент Сенату Генеральних Штатів Нідерландів Анке Брукерс-Кноль подарувала спікеру ще одні запонки, у вересні посол Китаю в Україні Ду Вей подарував керамічну вазу, а студенти Київського національного університету імена Тараса Шевченка – сувенір із зображенням будівлі університету. 

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо презентував Парубію кошик з березової кори, посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркан і маршалок Сенату Польщі Марек Кухчинський – книги-фотоальбоми", – йдеться в повідомленні.

Крім того, підкреслюється, спікер Сейму Литви Вікторас Пранцкетіс  "вручив Парубію подарункове видання Конституції Литви і картину з зображенням будівлі литовського Сейму", а у листопаді 2016 року президент Туреччини Тайіп Ердоган подарував главі ВР цукорницю жовтого кольору в османському стилі з кришкою у вигляді півмісяця.

Як відомо, згідно з чинним законодавством, вартість подарунків, отриманих народними депутатами, оцінює спеціальна комісія, яка приймає рішення про можливість використання, місце і строк їх зберігання.