19 вересня в Києві під будівлею Кабінету Міністрів України почали збиратися власники авто на єврономерах. Сотні машин припаркувалися на проїжджій частині.

Причиною збору активістів стало засідання Кабінету Міністрів, на якому будуть вносити правки в два законопроекти №8487 і №8488, які дозволять розмитнити їх автомобілі і знизити податкове навантаження при ввезенні всіх вживаних іномарок в країну. Власники «євроблях» переживають про подальшу долю прийняття рішення.

Популярне: “Я – готовий”: Вакарчук зробив гучну заяву про президентство

Крім того, мітингувальники виступають проти законопроекту, який суттєво обмежує права водіїв. І традиційно виступають за виділення коштів на ремонт доріг в Україні.

Через зборів власників автомобілів на єврономерах ускладнений проїзд по вулиці Михайла Грушевського, на Європейській площі, а також частково тягнеться Хрещатик у бік Європейської площі. 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що власники "евроблях" подали в суд на Кабмін через посилення прав поліції на митниці. Наголошується, що зараз суд вирішує питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі.