Напередодні в Британії, в Кенсингтонському палаці трапився великий переполох. Троє маленьких дітей Кейт Міддлтон і принца Вільяма – принц Джордж, принцеса Шарлотта і принц Луї – виявилися в ситуації, що представляла загрозу для їхніх життів, а королівська охорона не зробила нічого, щоб захистити британських спадкоємців.

Навіть більше того, палацові сек’юріті дізналися про інцидент вже після того, як він завершився – зі ЗМІ! Про це першим повідомило відоме видання Sun, репортер якого дізнався цю історію від свого інформатора. Тож не дивно, що принц Вільям і герцогиня Кетрін в жаху від того, що таке взагалі виявилося можливим.

У той день до палацу привезли кілька предметів меблювання для оновлення інтер’єру Букінгема. І водій вантажівки, який здійснював доставку меблів, заїхав у внутрішній двір, де зіткнувся там з граючими під наглядом королівської няні Марії Боралло трьома дітьми подружжя Кембриджських. Після чого водій наблизився до Джорджа і завів з ним розмову. Причому ніхто навіть не спробував зупинити незнайомця, який заговорив зі спадкоємцем престолу. А пізніше, завершивши свою місію, водій безперешкодно покинув територію палацу.

Напевно, в усьому цьому не було б нічого особливо «кримінального», якби на наступний день не з’ясувалося, ким був той самий шофер вантажівки. Він виявився недавно вийшовшим з в’язниці злочинцем – Дарреном Бенджаміном, який відсидів сім років за розбій, тортури і заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Свого часу Бенджамін, разом зі своїми трьома «подільниками» катував жителя Північного Лондона, намагаючись вивудити у того інформацію, яка допомогла б заволодіти грошима і майном їх жертви. Як з’ясувалося на суді, Даррен поливав чоловіка окропом, встромив ножа в його ногу і погрожував перерізати горло.

Але найгірше в цій історії з проникненням Бенджаміна на територію палацу те, що відомо про це стало тільки завдяки п’яним хвастощам Даррена, який голосно вихвалявся в закусочній тим, як він зміг легко підібратися до Джорджа … І найбільше випадкових слухачів цієї історії налякало те, з яким м’ясоїдним видом Даррен говорив про те, який Джордж «миленький і гарненький»!

Після того, як цей інцидент просочився в ЗМІ, на вимогу герцогині Кетрін і принца Вільяма було розпочато розслідування роботи охорони і системи безпеки палацу. Хоча принц і його дружина славляться своїми ліберальними поглядами і вважають, що колишні злочинці мають право на «другий шанс», щоб почати життя з чистого аркуша, подібний інцидент Вільям і Кетрін визнали неприпустимим.

Нагадаємо, цей випадок став вже другим «проколом» в роботі охорони королівських палаців за останні декілька місяців. Нагадаємо, на початку червня якийсь житель Лондона зумів безперешкодно перебратися вночі через огорожу Букінгемського палацу і спробував відкрити двері, які вела до покоїв королеви.